21.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΚΕ: Αγώνας ενάντια στη καταστολή από κυβέρνηση-ΕΕ-Frontex κατά των προσφύγων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τυφώνας Μίλτον: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Μέγα – τυφώνας πλησιάζει τη Φλόριντα με τους κατοίκους...

Τυφώνας Μίλτον: Σοκάρει βίντεο από το διάστημα – Καλύπτει τεράστιο μέρος της Γης

Τέλος χρόνου για όσους κατοίκους της Φλόριντα αγνόησαν τις...

Γη της ελιάς: Πότης και Άννα κάνουν όνειρα για το μωρό που έρχεται

Eβδομάδα ανατροπών και αγωνίας έρχεται στη δραματική σειρά του...

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και για την ενισχυμένη στήριξη του Frontex» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Την αγριότητα του «Συμφώνου Μετανάστευσης της ΕΕ», την καταστολή της διευρυνόμενης Frontex των πολύνεκρων ναυαγίων διαμόρφωσαν από κοινού φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Όσοι στηρίζουν κι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, τις θηριωδίες του κράτους-κατακτητή Ισραήλ, οδηγώντας σε κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή μέσα από την «πολεμική τους οικονομία», το ράλι εξοπλισμών είναι συνυπεύθυνοι για τις στρατιές προσφύγων και μεταναστών. Μέρος του προβλήματος αποτελούν, παράγοντες επιδείνωσής κι όχι βεβαίως επίλυσης.

Η ιστορία του 3χρονου Αϊλάν «στοιχειώνει» ες αεί την Ευρώπη

Την αγριότητα του «Συμφώνου Μετανάστευσης της ΕΕ», την καταστολή της διευρυνόμενης Frontex των πολύνεκρων ναυαγίων διαμόρφωσαν από κοινού φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι με τη σύμπραξη λαϊκίστικων-ακροδεξιών δυνάμεων που μαζί έχουν ψηφίσει τόσο τη Συνθήκη Σένγκεν όσο και τις «εξαιρέσεις» της, ενώ επιταχύνουν απελάσεις και εγκλωβισμό σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης στις πρώτες χώρες υποδοχής ή και σε τρίτες χώρες.

Ο κοινός παρονομαστής

Κοινός παρονομαστής όλων είναι οι «πρόσφυγες-εργαλείο» ανταγωνισμών, η ιμπεριαλιστική διείσδυση στις τρίτες χώρες-πατρίδες τους, η ελεγχόμενη ροή φτηνού εργατικού δυναμικού για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας».

«Τώρα χρειάζεται αγώνας ανυποχώρητος για το δικαίωμα στο άσυλο στις χώρες τελικού προορισμού των ξεριζωμένων, με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις», υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Κ. Παπαδάκης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ