21.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Τυφώνας Μίλτον: Ανατριχιαστική προειδοποίηση – «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αν μείνετε, θα πεθάνετε», προειδοποίησε την Τετάρτη ο δήμαρχος της πόλης Τάμπα τους κατοίκους που δεν έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές που απειλούνται από τον φονικό τυφώνα Μίλτον, που πλησιάζει στη δυτική Ακτή της Φλόριντα και αναμένεται να φτάσει στην ξηρά αργά το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς την Πέμπτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η  Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι που προειδοποίησε ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο. «Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μούντι.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Μπράντεντον της Φλόριντα, Τζιν Μπράουν, καλεί τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγιο ώρες πριν φτάσει ο τυφώνας Μίλτον, καθώς η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της προβλεπόμενης διαδρομής του κυκλώνα.

Και ο Γερουσιαστής Ρικ Σκοτ, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι «κανείς από εμάς εδώ δεν μπορεί να σώσει τη ζωή σας αν εσείς αποφασίσετε να παραμείνετε σε κίνδυνο».

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου»

«Εκκενώστε τώρα, τώρα, τώρα…Θα έπρεπε ήδη να έχετε απομακρυνθεί. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Δεν υπερβάλω , είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με ειδικά γραφήματα οι μετεωρολόγοι περιγράφουν την απερχόμενη καταστροφή

Οι μετεωρολόγοι στο Weather Channel περιγράφουν τις καταστροφές που θα προκαλέσει ο τυφώνας-γίγας για να πείσουν τον κόσμο να φύγει άμεσα:

«Φανταστείτε αυτό: 1 μέτρο νερό να φτάνει μέχρι εδώ. Η άνοδος του νερού θα είναι αιφνιδιαστική, είναι πιά πολύ αργά για εκκένωση.
Αυτοκίνητα θα αρχίσουν να επιπλέουν από εδώ κι από εκεί και άλλα ογκώδη αντικείμενα, θα χτυπάνε τα πάντα με μεγάλη δύναμη.

Επαναλαμβάνω, δεν είναι πιά δυνατή η εκκένωση με τέτοια δύναμη καταιγίδας. Γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές το νερό θα ξεπεράσει το 1 μέτρο. Φανταστείτε 2 μέτρα νερό. Θα πλημμυρίσουν εντελώς οι πρώτοι όροφοι των σπιτιών και των επιχειρήσεων. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσετε είναι να ανεβείτε στους ψηλότερους ορόφους».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, σε κάποιες περιοχές θα έχει περισσότερα από 2 μέτρα νερό. Φανταστείτε λοιπόν η πλημμύρα να φτάσει στα 3 μέτρα, ίσως και περισσότερο. Πρακτικά, από αυτό δεν επιβιώνεις. Σας παρακαλώ, ακολουθείστε τις εντολές των τοπικών αρχών όταν σας ζητούν να απομακρυνθείτε».

Ο Τζον Μοράλες, ο μακροβιότερος τηλεοπτικός μετεωρολόγος στη Νότια Φλόριντα, εμφανίστηκε ζωντανά στο NBC6 για να ενημερώσει σχετικά με τον τυφώνα, που αναβαθμίστηκε σε κατηγορίας 5 και έβαλε τα κλάματα.

«Είναι ένας απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας. Έχει πέσει (η πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας) κατά 50 μιλιμπάρ σε 10 ώρες.
Συγνώμη, αυτό είναι απλά…φρικτό», δήλωσε ο μετεωρολόγος.

Μικρή εξασθένηση του τυφώνα

Ο τυφώνας «Μίλτον» εξασθένησε ελαφρώς το πρωί της Τετάρτης, κινούμενος πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού και τώρα πνέει με ανέμους ταχύτητας 249 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η συγκεκριμένη μέτρηση τον φέρνει μόλις 3,2 χιλιόμετρα την ώρα κάτω από το όριο της κατηγορίας 5. Ο «Μίλτον» θα συνεχίσει να χάνει – έστω και λίγο – ίσχυ τις επόμενες ώρες, αλλά θα παραμείνει ένας εξαιρετικά μεγάλος τυφώνας κατά την άφιξή του στη Φλόριντα στη διάρκεια της νύχτας.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ