21.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Λάρισα: Φυλάκιση 10 μηνών στον 51χρονο οδηγό λεωφορείου για το αδίκημα της της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 15χρονης – «Με ρώτησε αν έχω κάνει σεξ»!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και αυστηρούς περιοριστικούς όρους για το αδίκημα της της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, τιμωρήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας το μεσημέρι της Τετάρτης ένας 51χρονος οδηγός λεωφορείου, ο οποίος καταγγέλθηκε από 15χρονη μαθήτρια πως χθες το πρωί προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προς την ίδια, όταν οι δυο τους βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το πρωί το onlarissa.gr, το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν όπως υποστήριξε η 15χρονη, έξω από το Δημοτικό Σχολείο του Μακρυχωρίου κι ενώ αυτή βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο με τον οδηγό, ο 51χρονος προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προς την ίδια, ήτοι την αγκάλιασε και την χάιδεψε σε σημεία του σώματός της, προσβάλοντας με τον τρόπο αυτό βάναυσα την τιμή της. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, οι υπόλοιποι μαθητές, επιβαίνοντες του σχολικού λεωφορείου, είχαν κατέβει από αυτό, ενώ ο φερόμενος δράστης προσκάλεσε την ανήλικη να εισέλθει εκ νέου στο λεωφορείο καθόσον και αυτή είχε προηγουμένως αποβιβαστεί.

Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της με τον πατέρα της να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία. Ο καταγγελλόμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών αφού προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές κρατούνταν μέχρι να δικαστεί από το Αυτόφωρο σήμερα το μεσημέρι.

Η ΔΙΚΗ

Η 15χρονη υποστήριξε στο δικαστήριο πως τις προηγούμενες ημέρες ο οδηγός την χαιρετούσε «κλείνοντάς της το μάτι», ενώ σε μία από τις προηγούμενες συναντήσεις τους μέσα στο λεωφορείο, υποστήριξε πως την ρώτησε «αν είχε κάνει σεξ»!

Ο πατέρας της 15χρονης είπε μεταξύ άλλων πως δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το σχολείο για ένα σοβαρό ζήτημα για την κόρη του και έσπευσε σε αυτό για να την βρει σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η ανήλικη είχε νωρίτερα πρώτα εκμυστηρευτεί το περιστατικό σε φίλες της και στη συνέχεια στη διεύθυνση του σχολείου.

Ο 51χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, είπε πως τίποτε απ’ όλα όσα υποστηρίζει η 15χρονη δεν ισχύει, σημειώνοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο η ανήλικη προχώρησε σ’ αυτή την καταγγελία. Πρόσθεσε πως μόλις ενημερώθηκε από την υπηρεσία του για την εξέλιξη, προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές.

Νωρίτερα απορρίφθηκαν τα αιτήματα του συνηγόρου του κατηγορούμενου να γίνει ψυχολογική και ψυχιατρική εκτίμηση της καταγγέλλουσας και να εξεταστεί από το δικαστήριο ένας μαθητής ο οποίος φέρεται να ήταν ο τελευταίος που κατέβηκε από το λεωφορείο.

Το δικαστήριο τιμώρησε τον κατηγορούμενο με 10 μήνες με αναστολή και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα, της μη συνοδείας ανήλικων μαθητών με το λεωφορείο και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως και η Εισαγγελική πρόταση για τον κατηγορούμενο ήταν να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα με ποινή οκτώ μηνών χωρίς αναστολή, ενώ η πρόταση του προέδρου με ποινή δέκα μηνών με αναστολή.

newsroom onlarissa.gr,

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ