27.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Άγιον Όρος: Ελεύθεροι υπό όρους τρεις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας στη Μονή Εσφιγμένου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους απολογήθηκαν στον 4ο ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι τον Απρίλιο του 2023 πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, με άγνωστο εύφλεκτο υλικό, σε σημείο όπου διαβιούν δύο μοναχοί της νέας αδελφότητας στον Άθω.

Οι τρεις μοναχοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έκαναν λόγο για «μεθοδεύσεις» της νέας αδελφότητας

Μετά την απολογία των τριών μοναχών για την υπόθεση των εκρήξεων, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μονή Εσφιγμένου: Αθώοι δηλώνουν οι τρεις μοναχοί

Μεταξύ άλλων οι τρεις κατηγορούμενοι μοναχοί απολογήθηκαν για το κακούργημα της έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, πράξη την οποία αρνήθηκαν, κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις» και «αναλήθειες» από την πλευρά της νέας αδελφότητας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο διεξήχθη προκαταρκτική έρευνα, έγινε -σύμφωνα με τη δικογραφία- κοντά στα κτίσματα του Καθίσματος του Αγίου Τρύφωνος της Ιεράς Μονής.

Φαίνεται, δε, να εντάσσεται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ των δύο αδελφοτήτων της Εσφιγμένου. Η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, το 2005, και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ