27.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Gladiator 2: η πρεμιέρα, το Παλάτι και μια ματωμένη υπόσχεση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυτική Όχθη: Η στιγμή που μυστικοί πράκτορες του Ισραήλ δολοφονούν ομάδα Παλαιστινίων

«Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους μαχητές στην πόλη...

Με διάθεση στήριξης της Ουκρανίας στη σύνοδο του Ντουμπρόβνικ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής για...

Ρωσία: Έχουμε αποδείξεις εμπλοκής ΗΠΑ και ΗΒ στα σαμποτάζ στους Nord Stream

Η Ρωσία έχει αποδείξεις για τη συμμετοχή των Ηνωμένων...

Σύνταγμα: Άγριος καβγάς οδηγού τρόλεϊ και ταξιτζή – «Θα σου σπάσω το τζάμι»

Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, με το...

Το καλοκαίρι του 2024, όταν και κυκλοφόρησε το trailer του «Gladiator 2», sequel μιας ταινίας που καθιέρωσε τον Ράσελ Κρόου στο mainstream κοινό με τη δύναμη ενός Όσκαρ, ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Μονομάχου Ρίντλεϊ Σκοτ έδωσε δύο υποσχέσεις.

Η πρώτη ήταν ότι η αναμονή «θα αξίζει τον κόπο» (το δεύτερο κεφάλαιο της εποποιίας έρχεται σχεδόν 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα του Μονομάχου το 2000) και η δεύτερη ότι η ιστορία του Lucio Vero θα είναι το ίδιο σπουδαία με αυτή του Máximus Meridius φέρνοντας στην οθόνη «τις καλύτερες σεκάνς δράσης που έχουν δει οι θεατές ποτέ σε ταινία».

Και πλέον, το Νοέμβριο όλα θα κριθούν όταν και το sequel του βραβευμένου με Όσκαρ έπους του Ρίντλεϊ Σκοτ «Gladiator 2» καλέσει το κοινό στην αρένα του στο Λονδίνο, εκεί όπου στις 13 Νοεμβρίου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του.

Όπως σημειώνει το Σύμφωνα με το Variety, η Paramount Pictures θα ενώσει τις δυνάμεις της με την φιλανθρωπική οργάνωση «The Film and TV Charity» για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα Royal Film Performance, μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην οποία συχνά δίνουν το παρών μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελευταία Royal Film Performance ήταν η πρεμιέρα του «Top Gun: Maverick» το 2022 στην οποία βρέθηκαν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ. Επίσης πλάνα από την πρεμιέρα θα «ταξιδέψουν» σε 30 κινηματογράφους που θα φιλοξενήσουν την ταινία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η δημιουργία του ‘Gladiator 2’ επιβεβαιώνει το απόφθεγμα του Όρσον Γουέλς ότι «η δημιουργία ταινιών είναι το καλύτερο σετ τρένου που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένα αγόρι. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σετ τρένου που έχω οδηγήσει ποτέ» είπε ο Σκοτ.

«Νιώθω ότι είναι σωστό που η πρεμιέρα του Gladiator 2’ στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει χώρα προς ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, ενός οργανισμού που εργάζεται ακούραστα για να υποστηρίξει τη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Νομίζω ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας», δήλωσε ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Ο Πολ Μεσκάλ αντέχει τον πόνο

Με πρωταγωνιστή τον Πολ Μεσκάλ που υποδύεται τον Lucius, το νεαρό ανιψιό του Commodus, τον οποίο υποδύεται ο Χοακίν Φοίνιξ στην αρχική ταινία η ταινία διαδραματίζεται χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και επικεντρώνεται στον Lucius ο οποίος σώθηκε από τον Maximus (Ράσελ Κρόου) όταν νίκησε τον Commodus στη μονομαχία.

Τον Μεσκάλ πλαισιώνει λαμπρό cast –όπως οι Ντένζελ Ουάσιγκτον, Πέντρο Πασκάλ, Τζόσεφ Κουίν και Φρεντ Χέτσινγκερ ενώ επιστρέφουν οι Κόνι Νίλσεν και ο Ντέρεκ Τζάκομπι που έπιστρέφουν ως Lucilla και του Senator Gracchus από το πρώτο κεφάλαιο της ταινίας.

Με επίσημο tagline ένα απόσπασμα που ειπώθηκε από τον Maximus Decimus Meridius στην αρχική ταινία -«Αυτό που κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα»- το «Gladiator 2» αναμένεται να παίξει δυνατά στα box office φέρνοντας αίμα και πόλεμο για το δίκαιο στην οθόνη.

Ο Κρόου, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία, παραδέχτηκε ότι ζηλεύει τον Μεσκάλ, χαριτολογώντας. «Ήμουν πολύ νεότερος άντρας, προφανώς, και ήταν μια τεράστια εμπειρία στη ζωή μου. Είναι κάτι που άλλαξε τη ζωή μου, πραγματικά. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι με αντιμετώπιζαν και τι κάνω για τα προς το ζην» είπε.

Το trailer αιμορραγεί

Η ταινία σε σενάριο που υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα βασισμένο σε μία ιστορία που δημιούργησε μαζί με τον Πίτερ Κρεγκ διαδραματίζεται 24 χρόνια μετά την αρχική ταινία του 2000 στην Αρχαία Ρώμη.

«Χρόνια μετά τον θάνατο του σεβαστού ήρωα Μάξιμου στα χέρια του θείου του, ο Lucius αναγκάζεται να μπει στο Κολοσσαίο αφού το σπίτι του κατακτάται από τους τυραννικούς Αυτοκράτορες που τώρα οδηγούν τη Ρώμη με σιδερένια γροθιά. Με την οργή στην καρδιά του και το μέλλον της Αυτοκρατορίας να διακυβεύεται, ο Lucius πρέπει να κοιτάξει στο παρελθόν του για να βρει δύναμη και τιμή για να επιστρέψει τη δόξα της Ρώμης στον λαό της».

Τo «Gladiator 2» θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 22 Νοεμβρίου στους αμερικανικούς κινηματογράφους.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ