27.8 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Πολιτικός «πόλεμος» για την παρουσία φαντάρου σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ – Τι είπε στην ομιλία του

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά τώρα στην Εύβοια | in.gr

in.gr | ΤαυτότηταΔιαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. ΧαραλαμπόπουλοςΔιευθύντρια Σύνταξης:...

Η Φάρμα: Παρεξηγήσεις για ασήμαντη αφορμή – Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Αυτή την εβδομάδα, στη Φάρμα η γαλάζια ομάδα κατάφερε...

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και την Αττική Οδό

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο Κηφισός τόσο στην άνοδο όσο...

Την καταδίκη των Ελλήνων στρατευμένων στην επιθετικότητα του Ισραήλ, τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, το σχέδιο χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο και το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ιράν από το Ισραήλ και τους συμμάχους του που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε το Σάββατο ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης μιλώντας στη μεγάλη διαδήλωση του ΚΚΕ στην Αθήνα το Σάββατο, ενάντια στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

«Οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε τη θητεία μας στεκόμαστε με ανησυχία απέναντι σε αυτή την κατάσταση και εκφράζουμε την αντίθεση μας στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας. Η συζήτηση μέσα στα στρατόπεδα είναι έντονη. Ο αποτροπιασμός μας για τα κλιμακούμενα εγκλήματα των ισραηλινών απέναντι στους λαούς της Παλαιστίνης του Λιβάνου είναι έκδηλος. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο στρατιώτης.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση ότι φέρει ευθύνη και εμπλέκει την χώρα και τις Ενοπλες Δυνάμεις «στον πόλεμο με οδυνηρές συνέπειες. Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να συμμετέχει στον πόλεμο».

Οι φαντάροι είμαστε παιδιά του λαού

«Οι φαντάροι είμαστε παιδιά βγαλμένα μέσα από τα σπλάχνα του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ζήτησε επιστροφή των ελληνικών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα και το Λίβανο, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη των φαντάρων της Ελλάδας στους λαούς Παλαιστίνης και Λιβάνου σημειώνοντας ότι «η ψυχή και η καρδιά μας είναι μαζί τους».

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωναν στο in ότι στον στρατιώτη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές.

Αλληλεγγύη από την ΚΝΕ

Την ίδια στιγμή η ΚΝΕ σε ανακοίνωση της εκφράζει απερίφραστα «την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη «γειτονιά» μας».

Σημειώνει δε ότι η «απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης κληρωτού στρατευμένου, μέλους της ΚΝΕ, από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στη στήριξη της χώρας μας στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής, θα πέσει στο κενό!».

Και υπογραμμίζει ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φαντάρων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους».

Ειδικά σήμερα, όπως τονίζει η ΚΝΕ «που η κυβέρνηση μπλέκει τον λαό και τη χώρα μας -και πρώτα απ’ όλα τους φαντάρους- σε μεγάλους κινδύνους, στέλνοντας φρεγάτες και Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες στην Ερυθρά Θάλασσα και ανοιχτά του Λιβάνου, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων, είναι αυτονόητο οι νέοι στρατευμένοι να εκφράζουν την ανησυχία και την αντίθεσή τους».

Ο λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να εμπλέξει τη χώρα

Και υπογραμμίζει «όπως ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση να μας μπλέξει στο μακελειό στη Μέση Ανατολή, έτσι και οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και πολύ περισσότερο κανένα συμφέρον να υπερασπιστούν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού ή τις βαμμένες με αίμα σημαίες του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της ΚΝΕ τονίζεται ότι η Νεολαία του ΚΚΕ «στηρίζει τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους στρατιώτες και τη νεολαία σε όλη την Ελλάδα. Οι φαντάροι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν χωρίς κανένα δισταγμό την αντίθεσή τους στο πόλεμο, να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, να συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις και να διεκδικούν μέσα στα στρατόπεδα».

Πέτρος Παππάς ζητά πειθαρχικές ποινές εναντίον του στρατιώτη

Υπενθυμίζεται ότι στο στρατιώτη επιτέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά (One) υποστηρίζοντας ότι «δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτικοποίηση σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του. Είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή».

Τον βουλευτή «άδειασε» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον Πέτρο Παππά «άδειασε» ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του σημειώνοντας ότι «οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Επισημαίνεται δε ότι «στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων».

Με τον Πέτρο Παππά να μην παίρνει πίσω τις δηλώσεις του αντίθετα να επιμένει σε αυτές και να καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει  αν δέχεται ότι «δικαιούται το οποιοδήποτε μεμονωμένο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, φορώντας στολή, να μιλά εξ ονόματος όλων των στρατευμένων για μια διεθνή πολεμική σύρραξη έχοντας  επιθετική ρητορική εναντίον άλλων κρατών;

»Συμφωνεί το γράφειο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και χρήζει πειθαρχικής τιμωρίας του όποιου στελέχους των ενόπλων δυνάμεων  προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες ή όχι;».

Επίθεση στο στρατιώτη και από τον Πλεύρη

Επίθεση στο στρατιώτη έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ισχυριζόμενος σε ανάρτηση του στο X πως «η εικόνα στρατευσίμου να συμμετέχει ένστολος φορώντας το εθνόσημο σε συγκέντρωση πολιτικού κόμματος (του ΚΚΕ) και να εκφράζει πολιτικές θέσεις και θέσεις ενάντια στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι απαράδεκτη και παράνομη. Φαντάζομαι ήδη κινείται η πειθαρχική διαδικασία».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ