22 C
Volos
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δούκας: Το δίλημμα είναι πολύ δυνατό, στασιμότητα ή αλλαγή – Οι κεντροαριστεροί δεν θα μας περιμένουν μια ζωή

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατί… μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 28χρονος ύστερα από...

ΔΕΥΑΜΒ: Καινούργια δίκτυα ύδρευσης σε Χρυσή Ακτή και Μελισσάτικα

Αντιμετωπίζεται το   πρόβλημα των συνεχών βλαβών στο παλιό δίκτυο...

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού στη Νεα Ιωνία

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας...

Χρειάζεται να πούμε κάποιες ξεκάθαρες πολιτικές για να μειώσουμε τις πολύ μεγάλες ανισότητες, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, μιλώντας για το τι θα πράξει αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είπε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στο MEGA, «το πρώτο είναι να (σ.σ. μιλήσουμε) για να ενισχύσουμε πάρα πολύ το εισόδημα, να μιλήσουμε ξανά για τη σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της εργασίας, γιατί μιλάμε για μια συνθήκη νεόπτωχων. Όλη η Ευρώπη μετράει αγοραστική δύναμη και εμείς έχουμε αγοραστική αδυναμία».

Όσον αφορά το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε πως «νομίζω θα γίνει την Παρασκευή, ελπίζω, και είναι πολύ σημαντικό. Ανοιχτός διάλογος, δημόσιος διάλογος. Στη δική μου λογική είναι απαραίτητο γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμη διαδικασία, μια ιστορική κάλπη, έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να σηκώσει ανάστημα και πιστεύω ότι το δίλημμα είναι πολύ δυνατό: στασιμότητα ή αλλαγή».

«Θέλει μια αναδιάταξη ο αγροτικός τομέας»

Συνέχισε λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Αναφερόμενος στον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ , αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μπήκε μια θεματική ξεχωριστή για το αυξημένο κόστος ζωής, τονίζοντας πως «ήθελα να μπει, δεν το καταφέραμε, και για τον πρωτογενή τομέα. Είναι 5 χρόνια τώρα, έχουμε αλλάξει 5 υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπό ευρωπαϊκή και διεθνή επιτήρηση. Έχουν αλλάξει 5 διοικήσεις. Δεν μπορούν να κάνουν ακόμα υπολογισμούς και ζητάνε τα λεφτά πίσω, οι αγρότες είναι σε απόγνωση και ερημώνει συνολικά η ύπαιθρος. Έχουμε φτάσει στο σημείο να υποβαθμίζουμε την ύπαιθρο και τους αγρότες και να εισάγουμε από παντού ό,τι υπάρχει με όρους στριφνούς και δύσκολους. Θέλει μια αναδιάταξη ο αγροτικός τομέας».

Όσον αφορά τα ποσοστά του και αν τον προβληματίζουν οι «χαμηλές πτήσεις» στον δήμο Αθηναίων, υποστήριξε πως «όλα με προβληματίζουν, είναι νούμερα τα οποία λαμβάνουμε υπόψιν. Στην Αθήνα ήταν επίσης δύο υποψήφιοι που ήταν μπροστά μου οι οποίοι έχουν ρίζες μεγάλες, ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου. Είναι άλλη κάλπη οι δημοτικές εκλογές και άλλη η ιστορία αυτή που έχουμε μπλέξει».

Συμπλήρωσε πως είναι δήμαρχος 9 μήνες «και παλεύουμε, προσπαθούμε να αλλάξουμε σελίδα. Είναι μικρό το διάστημα για να μπορέσει να αποτυπωθεί η προσπάθεια που κάνουμε, αλλά εγώ εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στο ΠΑΣΟΚ γενικά και είναι στα αστικά κέντρα. Ποια είναι η κατανομή των υποψηφίων επί μέρους στα αστικά κέντρα είναι ένα θέμα, αλλά το πιο κρίσιμο είναι ότι είναι πολύ χαμηλή συνολικά η προσέγγιση στα αστικά κέντρα. Αυτό για να αλλάξει χρειάζεται μια μεγαλύτερη καθετότητα στα θέματα, στις ανισότητες, στα πολύ μεγάλα προβλήματα με την αγοραστική αδυναμία. Να μπορέσουν να απευθυνθούν με ξεκάθαρο τρόπο στον πολύ κόσμο που ζει στην Αθήνα ο οποίος έχει τρομερές ανάγκες».

«Εν μέσω προεκλογικής περιόδου είχαν στηθεί κάμερες για να βρούνε ποντίκια στο Σύνταγμα»

Για τις επιθέσεις που δέχεται ως δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως «η προσπάθεια αυτή που γίνεται, ό,τι λέμε να δημιουργείται θέμα, είναι μια προσπάθεια η οποία δημιουργεί μια λάσπη που μπορεί να σου αφήσει και σένα σημάδια. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου είχαν στηθεί κάμερες για να βρούνε ποντίκια στο Σύνταγμα και περίμεναν να βγουν τα ποντίκια και ήταν 2 – 3 μέρες εκεί. Είχε γίνει μια πλημμύρα και με κατηγόρησαν ότι δεν καθάρισα ένα φρεάτιο, που εκεί δεν έχει φρεάτιο».

Για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Δούκας επισήμανε πως «είναι  πολύ σημαντικό και κρίσιμο να συνδεθούμε με τον κόσμο που στήριξε όλες τις υποψηφιότητες και να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη τα οποία έχουν πολύ ωραίες ιδέες, και η Άννα Διαμαντοπούλου που έχει μιλήσει για την ψηφιοποίηση και πώς η νέα τεχνολογία μπαίνει ως μέσο αλλά όχι ως σκοπός για να ενισχύσει στην ποιότητα ζωής. Έχει κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για την παιδεία που έχουν μεγάλη σημασία. Και ο Παύλος Γερουλάνος με το πρόγραμμα Αναγέννηση».

Για την Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι έχει κανονιστεί για σήμερα συνάντηση μεταξύ τους, που, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει οριστεί ακόμη η ώρα και το μέρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη και μπήκαμε σε αυτήν την περιπέτεια διότι πιστεύουμε ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο για τη χώρα το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει άμεσα ανάστημα και όχι να γυρίσουν την πλάτη οι πολίτες. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει με ενότητα να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι στα προβλήματα για να μπορέσουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε και τις δράσεις στα αστικά κέντρα που ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη δυσκολία».

«Το αίτημα της αλλαγής είναι πάρα πολύ ισχυρό»

Πρόσθεσε ότι «το πιστεύω βαθιά ότι το αίτημα της αλλαγής είναι πάρα πολύ ισχυρό. Δεν μίλησα εγώ για διαγραφές και μετά για ενότητα. Εγώ έλεγα από την αρχή ότι πρέπει όλοι μαζί, ούτε επίσης πρέπει μεταξύ μας να λέμε ότι υπάρχουν τυχοδιώκτες, αλαζόνες, πρίγκιπες και φευγάτοι. Όλοι κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για το ΠΑΣΟΚ να το δυναμώσουμε. Νομίζω ότι έχουμε μια τελευταία ιστορική ευκαιρία για να το ενισχύσουμε και παίρνουμε όλοι την ευθύνη, την πήρα και εγώ, και θα ήθελα μετά από 6 μήνες να είμαστε με ένα ΠΑΣΟΚ με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και όχι να συζητάμε πάλι τα ίδια. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς δεν θα μας περιμένει μια ζωή, δεν έχουμε χρόνο».

Τέλος, όσον αφορά τον γάμο του υπογράμμισε ότι θα παντρευτεί με τη σύντροφό του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αμέσως μετά τις εκλογές, στη Θήβα, τόπο καταγωγής της.

Όσα είπε στο MEGA ο Χάρης Δούκας:



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ