19 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Σε δύο στρατόπεδα τα παιδιά του ιερέα που κακοποιούσε την πρεσβυτέρα – Τι λέει ο μικρότερος γιος

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται πως έχουν χωριστεί τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας που κατηγορείται από τη σύζυγό του ενδοοικογενειακή βία και άγρια περιστατικά κακοποίησης για πολλά χρόνια.

Στο Live News μίλησε ο μικρότερος γιος για όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους όταν έκλεινε η πόρτα, αλλά και για το γράμμα 19 σελίδων που έγραψε η μητέρα του για τα βασανιστήρια -που όπως λέει- της έκανε ο πατέρας του από όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.

Όπως λέει: «Ένα γράμμα 19 σελίδων, το οποίο απευθύνει στον πατέρα μου να το διαβάσει, το οποίο δεν του το διάβασε ποτέ. Γιατί δεν μπορούσε η γυναίκα να του μιλήσει, δεν μπορούσε να του ορθώσει ανάστημα. Δεν την άφηνε να κάνει μπάνιο, δεν την άφηνε να πλύνει τα δόντια της, δεν την άφηνε τίποτα. Της έσκιζε τα ρούχα, την είχε κουρέψει μια φορά. Δεν την άφηνε να βαφτεί, να βάλει αρώματα. Άπειρα πράγματα, άπειρα πράγματα. Άπειρα πράγματα».

Η γυναίκα σήμερα είναι 64 ετών. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλά προβλήματα υγείας και όπως λέει ο γιος της, ζητά δικαίωση…

«Η μητέρα μας πλέον θέλει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Τις πρώτες μέρες είχε ένα δισταγμό αλλά είδε τι έγινε κατάλαβε, τι έγινε και τώρα ψάχνει δικαίωση κι αυτή. Έχει περάσει τόσα, μια ταλαιπωρημένη ψυχή», λέει ο γιος του ιερέα.

Σε δύο στρατόπεδα τα παιδιά της οικογένειας

Εάν όντως επαληθευτούν οι κατηγορίες για τον πλέον συνταξιούχο ιερέα, μιλάμε για έναν δράστη υπεράνω υποψίας, που έκανε κηρύγματα περί ηθικής στο ποίμνιο του και όταν έκλεινε τις πόρτες του σπιτιού του χτυπούσε και βασάνιζε την σύζυγο και τα παιδιά του.

«Έμαθα ότι την είχε βγάλει έξω χειμώνα να βρέχει με τα εσώρουχα και κοιμήθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο. Την χτυπούσε βαριά στο πρόσωπο, στα πλευρά. Συνήθως όταν περνούσε φάσεις με την μητέρα μου, του «έμπαινε» η ζήλεια για παράδειγμα, τα έβαζε μαζί μας. Εμείς αντιδρούσαμε σαν παιδιά γιατί είτε θα χτυπούσε την μητέρα μας είτε θα της φώναζε και μπαίναμε μπροστά», λέει ο γιος του ιερέα.

Τα παιδιά της οικογένειας σήμερα είναι χωρισμένα σε δυο στρατόπεδα. Ο μικρότερος γιος και η κόρη τον περασμένο Ιούλιο μήνυσαν τον πατέρα τους για ενδοοικογενειακή βία.

Και οι δυο μεγαλύτεροι γιοι με ανακοίνωση τους πήραν αποστάσεις από τις καταγγελίες εκφράζοντας την πεποίθηση πως έχουν ακουστεί υπερβολές.

Η ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων γιων

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι γνωστούς και αγνώστους, «επαΐοντες» και μη, να δικάζουν, να καταδικάζουν, να ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος σε οικογενειακή μας υπόθεση, εκδηλώνοντας απωθημένα, προσβάλλοντας βάναυσα πρόσωπα, τιμές και υπολήψεις. Κι εμείς επιθυμούμε την Δικαιοσύνη και την επισκόπηση της υπόθεσης στα πραγματικά της όρια και όχι στις υπερβολές και φαντασιώσεις. Δεν επιθυμούμε την ανθρωποφαγία, την μικροπρέπεια, τα απωθημένα, την προσβολή- καταρράκωση ανθρώπων και υπολήψεων.

«Είχαμε κάνει καταγγελία στην αστυνομία τα τρία αδέλφια. Ο μεγάλος αδελφός, η αδελφή μου κι εγώ. Και τώρα και ο μεγάλος αδελφός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχει πάρει το μέρος του πατέρα μου. Μιλάμε για έναν ιερέα, όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει. Κανείς δεν μιλάει. Ενώ είχα βρει άτομα να καταθέσουν, όλοι απομακρύνονται σιγά- σιγά. Έχουν μείνει βέβαια κάποιοι, είναι αρκετοί που μας υποστηρίζουν και θα καταθέσουν», λέει ο γιος του ιερέα στο Live News.

Για όλα αυτά τα περιστατικά βίας έγραφε στο γράμμα της η πρεσβυτέρα. Ένα γράμμα που, όπως καταγγέλλεται, είχε διαβάσει ο μεγαλύτερος γιος της χωρίς, ωστόσο, να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Όταν έπεσε στα χέρια του μικρότερου γιου τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση.

Ο ίδιος δηλώνει: «Επειδή βρήκαμε την δύναμη και το κουράγιο μέσα από πολλές ψυχοθεραπείες που έχω κάνει. Έκανα ψυχοθεραπείες, έκανα πολύ αγώνα με τον εαυτό μου και βρήκα τη δύναμη να προσπαθήσω να αντιμετωπίσω την κατάσταση και πάλι με πολεμάνε».

Εδώ και τρεις μήνες η 64χρονη πρεσβυτέρα παραμένει στο νοσοκομείο με τα δυο μικρότερα παιδιά της να την επισκέπτονται καθημερινά και να έχουν αναλάβει όλα τα έξοδα της νοσηλείας της.

«Είμαστε δίπλα στην αδερφή μας, που τόσα χρόνια υπέφερε απ’ αυτόν τον άνθρωπο», είπε ο αδερφός της πρεσβυτέρας.

Η επιστολή της πρεσβυτέρας

Το Live News αποκαλύπτει κάποια αποσπάσματα από την συγκλονιστική επιστολή της πρεσβυτέρας, όπου εξιστορεί όσα βίωσε η ψυχή και το σώμα της.

«Σε παρακαλώ πρέπει να το διαβάσεις. Μένω στη ζωή μόνο για τα παιδιά μου. Δεν θα σου κάνω ποτέ τη χάρη να αυτοκτονήσω όπως μου έχεις άπειρες φορές ζητήσει. Με κλείδωνες έξω από το σπίτι. Μια φορά με είχες βγάλει έξω στο κρύο χωρίς τα ρούχα μου. Για να προστατευτώ από την κακοκαιρία πήγα να κρυφτώ κάτω από ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Έδιωξες τα παιδιά για να πάρουν δήθεν παγωτό και με έκλεισες μέσα στο δωμάτιο χτυπώντας με, με ένα λάστιχο για ώρες, μέχρι να ομολογήσω όπως έλεγες αν έχω εξωσυζυγικές σχέσεις».

«Πριν τέσσερα χρόνια με είχες πάει σε μια εκκλησία που πηγαίνουν και ορκίζονται όσοι λένε ψέματα σε μια εικόνα και αν όντως λένε ψέματα πεθαίνουν μέσα σε έναν χρόνο. Θυμάσαι που με έβαλες να ορκιστώ στα παιδιά μου και τελικά δεν έγινε τίποτα; Αλλά ήθελες να πεθάνω. Που θα πάει μου έλεγες κάποια στιγμή θα σου φέρουν το παιδί 4 στο σπίτι. Αν διαβάσουν ποτέ τα παιδιά σου αυτό το γράμμα, πρέπει να κρυφτείς γιατί τότε θα έχεις τελειώσει».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ