20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι καταλήψεις σε τέσσερα σχολεία της Λάρισας – Ζέρβας: «Τα παιδιά να συνεχίσουν να είναι επαναστάτες στις ιδέες τους, όμως μέσα από τις διεργασίες του σχολείου» (βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κατανοούμε την ανάγκη των νέων να αναδείξουν την αγωνιστικότητά τους και την αντιδραστικότητά τους κάποιες φορές, όμως αυτό πρέπει να γίνεται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας, σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή τις καταλήψεις που βρίσκονταν μέχρι και σήμερα σε εξέλιξη σε τέσσερα σχολεία του νομού Λάρισας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, «αυτό πρέπει να γίνεται με τα σχολεία ανοιχτά. Τα σχολεία είναι χώρος έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων, ελευθερίας και κοινωνικοποίησης και νομίζω μέσα από τον χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο, μαθημάτων, δράσεων, διεργασιών, μπορούν να αναδείξουν όλες εκείνες τις σπουδαίες ιδέες που έχουν ανάγκη να αναδείξουν. Να συνεχίσουν να είναι επαναστάτες στις ιδέες τους, καινοτόμοι και προοδευτικοί, όμως αυτό να το κάνουν μέσα από τις διεργασίες του σχολείου, γιατί εκεί μπορούν να κερδίσουν αυτά που θέλουν».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή, από τις τέσσερις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες, οι δύο ήταν περιφερειακές, ενώ οι διευθυντές έχουν διαβεβαιώσει πως οι καταλήψεις έχουν λήξει, με του μαθητές να παραδίδουν τα αιτήματά τους, τα οποία και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Τα αιτήματα πολλές φορές έχουν να κάνουν με κτηριακά προβλήματα, είτε προβλήματα που αφορούν νόμους, που θα πρέπει βεβαίως να αλλάξουν, σε κάποιες περιπτώσεις τα αιτήματα έχουν λογική, εάν ας πούμε δεν έχει γινει και διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει έγκαιρα», ανέφερε τέλος και τόνισε πως δεν θα ήθελε να υποτιμάει τη διαδικασία λόγω ορισμένων παράλογων αιτημάτων, τα οποία παρουσιάζονται κατά καιρούς.

«Δεν θα πω για τα πολλές φορές αστεία αιτήματα που ακούμε. Θα μείνω σε αυτά που πιθανώς να έχουν κάποιες αξίες, αρκεί να διεκδιηθούν με τον σωστό τρόπο», σχολίασε.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ