20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ανάβυσσος: «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου» – Απειλές σε 12χρονη από μαθητές που μοιράζουν ναζιστικά φυλλάδια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 25χρονη

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας για το τραγικό...

«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», φώναζε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Η σχέση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και του...

Πάσχα: Κοντά σε συμφωνία για από κοινού εορτασμό του για Ορθόδοξους και Καθολικούς

Ιστορικό άνοιγμα στο Βατικανό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς...

Η Μπίλι Άιλις δεν θα ξαναμιλήσει για τη σεξουαλικότητά της: «Μακάρι να μην ήξερε κανείς»

Η 22χρονη καλλιτέχνιδα, Μπίλι Άιλις μετανιώνει που δημοσιοποίησε την...

«Χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών» και «αντιφασίστες έρχονται κρεμάλες» έγραφαν τα φυλλάδια που μοίραζαν μαθητές γυμνασίου στην Ανάβυσσο, προκαλώντας σοκ τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Η συγκεκριμένη ομάδα των μαθητών, που μοιάζει με ακραίους νοσταλγούς του ναζισμού, κόλλησε και αφίσες με σβάστιγκες, συνθήματα κατά των αλλοδαπών και το όνομα του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ωστόσο, κάποιοι μαθητές είδαν ποιοι ήταν αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση και ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου. Οι μαθητές αυτοί μπήκαν στο στόχαστρο της ομάδας των φασιστών και δέχονται απειλές και ακραίο bullying.

«Είχανε ζωγραφίσει σκίτσα ναζιστικά, σβάστικες, μηνύματα, Κασιδιάρης, κρεμάλα στους αλλοδαπούς και διάφορα άλλα τέτοια», είπε ο πατέρας της 12χρονης που ήταν ένα από τα άτομα που απείλησε η παρέα των νοσταλγών του ναζισμού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγάλη μου η κόρη μου είπε ότι έχει γίνει κάτι με την μικρή. Της λέω πες μου τι ακριβώς έχει γίνει. Μου είπε: «έρχονται και μου λένε την ψάχνουν. Πού βρίσκεται;», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

«Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου»

Οι μαθητές που αφισοκόλλησαν τα ναζιστικά φυλλάδια έχουν βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη μαθήτρια. «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου για να σε χτυπήσει» φέρεται να της είπε συμμαθήτριά της, με την 12χρονη να απευθύνεται τρομοκρατημένη στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους ότι κινδυνεύει.

«Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει: «ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την β’ γυμνασίου, με ψάχνει όλη η β’ γυμνασίου». Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από όλη την Β’ Γυμνασίου όλοι. Την έψαχναν για να την λιντσάρουν. Της είπα μην φοβάσαι από εκείνη την ημέρα εγώ είμαι συνεχώς μαζί τους», είπε ο πατέρας της ανήλικης μιλώντας στο MEGA.

Τι υποστήριξε η διευθύντρια

Το πολεμικό αυτό σκηνικό επιχείρησε να κατευνάσει η διευθύντρια του σχολείου, η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως κανένα περιστατικό παραβατικότητας δεν είναι ανεκτό.

«Δυστυχώς η αύξηση της παραβατικότητας των μαθητών αυτής της ηλικίας σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τεράστιο πλήγμα. Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοτας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους», ανέφερε.

«Η διευθύντρια του σχολείου έκανε ό,τι ενέργεια πέρναγε από το χέρι της η γυναίκα. Από την Δευτεροβάθμια της είπαν ‘‘ναι εντάξει. Βάλτους να γράψουν μια έκθεση’’. Δηλαδή τιμωρία των δύο μαθητών ήταν 3ήμερη αποβολή και να κάνουν κάποιες δράσεις και να γράψουν για τον φασισμό», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

Εξετάζουν αν συνδέεται με προηγούμενο περιστατικό

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

«Αυτά τα δύο περιστατικά, αν συνδέονται μεταξύ τους, της μεγάλης μου κόρης, το οποίο έγινε στις 15 Ιουνίου και αυτό που συνέβη τώρα, την στοχοποίηση της μικρής εάν αυτά τα δύο συνδέονται, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί» διαμηνύει η πλευρά της οικογένειας ζητώντας την αρωγή των δικαστικών αρχών για να διαπιστωθεί αν τα δύο αυτά περιστατικά σε διάστημα 4 μηνών συνδέονται.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ