20.9 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

«Scout Around»: Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη τέχνες, πολιτισμό και εθελοντισμό στη Λάρισα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 25χρονη

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας για το τραγικό...

«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», φώναζε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Η σχέση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και του...

Πάσχα: Κοντά σε συμφωνία για από κοινού εορτασμό του για Ορθόδοξους και Καθολικούς

Ιστορικό άνοιγμα στο Βατικανό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς...

Η Μπίλι Άιλις δεν θα ξαναμιλήσει για τη σεξουαλικότητά της: «Μακάρι να μην ήξερε κανείς»

Η 22χρονη καλλιτέχνιδα, Μπίλι Άιλις μετανιώνει που δημοσιοποίησε την...

Με σύνθημα “Scout Around”, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια προσκοπισμού στην πόλη της Λάρισας. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή για τη νεολαία, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο χώρο του Μύλου το Παππά.

Το φεστιβάλ “Scout Around” είναι μια ματιά στις τέχνες – πολιτισμό – εθελοντισμό και καλείται όλη η νεολαία, στο Μύλο του Παππά, να συμμετέχει σε μια γιορτή πολιτισμού και τέχνης. Μια γιορτή ανοιχτή, γεμάτη νέες φωνές και ιδέες, στο οποίο ομάδες, σύλλογοι και φορείς της πόλης μας, θα διοργανώσουν δράσεις για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα κίνημα παγκόσμιο, εθελοντικό το οποίο προσφέρει διαχρονικά τις υπηρεσίες του στην κοινωνία

«Το 2024, σηματοδοτεί την συμπλήρωση 110 ετών παρουσίας και προσφοράς των Προσκόπων στην πόλη της Λάρισας. Σημαντική επέτειος για ένα κίνημα παγκόσμιο, ένα κίνημα εθελοντικό, ένα κίνημα το οποίο προσφέρει διαχρονικά τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και στην πόλη. Οι Πρόσκοποι της Λάρισας έχουνε διανύσει μια μακρά ιστορική διαδρομή και μια πορεία γεμάτη με παιχνίδι, φύση, κοινωνική προσφορά, εθελοντισμό, αλληλεγγύη, συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό δηλώνουν παρούσες και παρόντες σε όλα τα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα της πόλης μας. Αυτά τα 110 έτη αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουν την πορεία μας με το ίδιο σθένος και το ίδιο πάθος. Να προχωρήσουν με γνώμονα την αγάπη μας για τη φύση, το παιδί και τον εθελοντισμό, την συνεχή προσπάθεια μας για προσφορά στο συνάνθρωπο και με το πείσμα να αφήσουν τον κόσμο λίγο καλύτερο από όσο τον βρήκαν» τονίζει σε δήλωση του, ο Θωμάς Ρετσιάνης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε στα πλαίσια του “Scout Around”.

Και συνεχίζει: «Με αυτό τον τρόπο εορτάσαμε τα 110 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ονοματοδοσία της πλατείας των Προσκόπων στην πόλη μας.

Είχαμε δραστηριότητες υπαίθριες, επίσης ένα Open Day σε τέσσερις πλατείες της πόλης, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, πάνω από 250, τα οποία γνωρίσανε και τον προσκοπισμό. Και όλο αυτό έχει δώσει ως επιστέγμασμα τη μεγάλη γιορτή τέχνης, πολιτισμού, νεολαίας και εθελοντισμού, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μύλο του Παπά το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, περιλαμβάνοντας πολλές δραστηριότητες τέχνης για όλους. Συγχαρητήρια στην Εφορία Προσκόπων κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας και στον έφορο για τις δράσεις του και την προσφορά τους. Ως Δήμος Λαρισαίων, αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια και είμαστε δίπλα, καλώντας όλους τους Λαρισαίους να στηρίξουν από κοντά αυτή την μεγάλη γιορτή».

Φιλοδοξία μας να γίνει ένας καθιερωμένος θεσμός

Σε δήλωσή του, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου, ο Αντώνης Ευαγγέλου, Περιφερειακός έφορος προσκόπων κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, τονίζει μεταξύ άλλων “Φιλοδοξία μας είναι το συγκεκριμένο φεστιβάλ να γίνει ένας θεσμός που να προωθεί την συνέργεια, την αγάπη στον πολιτισμό και την κουλτούρα δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες άτυπης μάθησης για τις τέχνες και τον εθελοντισμό προς όλους τους νέους και τις νέες συμπεριλαμβάνοντας και ευάλωτες ομάδες”.

Και συνεχίζει “Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της νεολαίας στο Φεστιβάλ, το οποίο ελπίζουμε να αποτελέσει συν τοις άλλοις αφορμή για την εγκαθίδρυση ενός ανοιχτού διαύλου ουσιαστικής επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ των νέων”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12:00 – 19:30, Έκθεση σχολικής ζωγραφικής 460 μαθητών – μαθητριών οι οποίοι συμμετείχαν στο σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής που υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή εφορεία Προσκόπων κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ν. Λάρισας.

2. 16:00 – 19:00, “Dimi Art Studio”. Workshop με αναφορές στη ζωγραφική (live action) και στο γκραφίτι.

3. 16:00 – 19:30, Θύμιος Μαρτζέλης. Εργαστήριο πηλοπλαστικής.

4. 17:00 – 19:00, Σχολή χορού “Real Dance”. Μικρές χορογραφίες HIP HOP και DANCEHALL.

5. 17:00 – 19:45, Θέατρο των Οδοιπόρων. Εργαστήριο θεάτρου για έφηβες και εφήβους ηλικίας 15 έως 18 ετών. Περιλαμβάνει ασκήσεις ορθοφωνίας, θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί και ασκήσεις κινησιολογίας σκηνής. Εκπαιδευτές: Δημήτρης Φωτίου ηθοποιός-μουσικός/τραγουδιστής, Αθηνά Μανώλη χορογράφος/δασκάλα χορού. Συντονιστής ο ηθοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος.

6. 17:00 – 19:00, Φωτογραφική ομάδα “Fplus”. Διαδραστικά παιχνίδια φωτογραφίας και δημιουργία ιστορίας με φωτογραφικά καρέ.

17:00 – 19:00, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών “ΕΟΔΥΑ”. Επίδειξη παροχής Α΄Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, αντιμετώπιση Τραυματισμών & Παθολογικών καταστάσεων και επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

18:00 – 20:00, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία, “ΕΥ ΖΗΝ”. Παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 7-13 ετών (πέρασμα εμποδίων με κλειστά μάτια, βοηθητικό μπαστούνι, τσουβαλοδρομίες, ομαδική ζωγραφική, παρουσίαση με τεχνολογικά & ψηφιακά μέσα, επικοινωνία για κάθε μορφή αναπηρία).

9. 18:00 – 20:00, “Α.Σ. Ολυμπιάδα Λάρισας ΑμεΑ”. Αγώνας μπάσκετ 3on3 και αγώνας μπάσκετ σε αμαξίδιο, για όλους και όλες.

10. 18:00 – 19:00, Σύλλογος Φίλων Ασιατικών Τεχνών & Πολιτισμού “ΛΩΤΟΣ” Παρουσίαση αλληλουχίας κινήσεων κουνγκ φου.

11. 18:00 – 20:00, Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ”. Παραδοσιακές χορογραφίες.

12. 19:30, Βράβευση έργων ζωγραφικής (3) μαθητών και μαθητριών.

13. 20:30, Συναυλία της Λαρισαίας ερμηνεύτριας, Εβίτας Θεοδωροπούλου, με το συγκρότημα “EVITA AND THE VAL BOYS”.

Να συμπληρώσουμε ότι, καθόλα τη διάρκεια της γιορτής, θα υπάρχουν ζωντανά ραδιοφωνικά παιχνίδια και μουσική επένδυση από τον ραδιοφωνικό παραγωγό του “PARTY FM 97.1”, Γιάννη Φακή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ