26.7 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Μέση Ανατολή: Νέα πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό – Στρατιώτης των IDF νεκρός σε μάχες στη Γάζα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Άστορ παρουσιάζει σε preview δύο από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς

Στο Θηρίο του Μπερτράν Μπονελό, η Λεά Σεϊντού και το Τζορτζ ΜακΚάι συναντιούνται μυστηριωδώς, ξανά και ξανά,...

ΑΑΔΕ: Ξεπέρασαν τα 4 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Φόρους ύψους 3,728 δισ. ευρώ δεν κατάφεραν να πληρώσουν...

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται οργανωτικό ηλεκτροσόκ»

Σε συνέντευξη του, ο Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε σχετικά με...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές σε Γάζα και Βηρυτό, δείχνοντας έτοιμο να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο. Οι IDF ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει σύντομα επιχειρήσεις στη νότια ακτή του Λιβάνου, με την πολεμική αεροπορία να έχει ενεργό ρόλο, ενώ θα εμπλακεί και το ισραηλινό ναυτικό.

Ο Νετανιάχου σε μήνυμά του για τον ένα χρόνο από την εισβολή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη υπογράμμισε ότι «όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας και την ειρήνη της χώρας μας θα συνεχίσουμε να πολεμάμε» με την παλαιστινιακή οργάνωση να υπόσχεται ότι «θα συνεχίσει τη μάχη σε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς».

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης, στο βόρειο Ισραήλ.

Δείτε live

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in

07:20 Ένας ισραηλινός στρατιώτης νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας σε μάχες στη βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 350 τον αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα.

Πρόκειται για τον επιλοχία Noam Israel Abdu, 20 ετών, του 17ου τάγματος της ταξιαρχίας Bislamach, από την Kadima-Zoran, μεταδίδουν οι Times Of  Israel. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αναφέρουν ότι ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στο ίδιο περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκε ο Abdu.

Ανεξάρτητα, ένας έφεδρος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια μαχών στο νότιο Λίβανο.

07:10  Ρουκέτες της Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσει εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

07:00 Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν

Δύο ισχυρές εκρήξεις φέρεται να ακούστηκαν στις πόλεις Ισφαχάν και Σαρ-ε Ρέι γύρω στη 01:20 τοπική ώρα σήμερα, 8/10/2024, κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Η πηγή και τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ οι αρχές του Ιράν δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Μάρτυρες μοιράστηκαν βίντεο και εικόνες από τις εκρήξεις, πυροδοτώντας αντικρουόμενες εικασίες. Αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές για θύματα ή ζημιές, η χρονική στιγμή των εκρήξεων έχει εγείρει ανησυχίες, ειδικά καθώς συμπίπτουν με συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο στρατός του Ιράν μιάμιση ώρα αργότερα διέψευσε ότι υπήρξε έκρηξη στην πόλη Ισφαχάν.

«Η αεροπορική βάση του Khatam al-Anbiya αρνείται τις φήμες για έκρηξη στην πόλη Ισφαχάν» αναφέρει η ανακοίνωση των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι Σιωνιστές τρομοκράτες είναι καλοί μόνο στο να επιχειρούν σε αδιαμφισβήτητο εναέριο χώρο και να ρίχνουν βόμβες σε γυναίκες και παιδιά».

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης και Ιρανούς αξιωματούχους, οι εκρήξεις που ακούστηκαν στο Ισφαχάν προκλήθηκαν από ασκήσεις εκπαίδευσης συστημάτων αεράμυνας των Φρουρών της Επανάστασης.

06:58 Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Βηρυτό και Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ, συνεχίζει το σφυροκόπημα σε Λίβανο και Γάζα.  Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ