26.7 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ανοίγουν οι φάκελοι των υποψηφίων – Το πόθεν έσχες Κασσελάκη και το κάλεσμα για το Συνέδριο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ρήξη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ολοένα και πιο απρόβλεπτες διαστάσεις με το σενάριο της διάσπασης στο επικείμενο Συνέδριο να είναι πάντα ενεργό.

Η αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν και η επίσημη πράξη της ολικής ρήξης με την αντ’ αυτού Θεοδώρα Τζάκρη να καταθέτει μαζί με το φάκελο της υποψηφιότητας και την αίτηση διαζυγίου από τους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.

Ραντεβού στο Συνέδριο

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να παίζει με τους δικούς του επικοινωνιακούς όρους στην συμφωνημένη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Στη μάζωξη του μεζεδοπωλείου στο Νέο Ηράκλειο την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης συνελήφθη από τις τηλεοπτικές κάμερες να καλεί τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και δώσουν δυναμικό παρόν στο Έκτακτο Συνέδριο, συντηρώντας το αφήγημα της ανατροπής της μομφής σε βάρος του.

Η Πολιτική Γραμματεία πάντως προχωρά τον κομματικό σχεδιασμό για εσωκομματικές κάλπες και το μεσημέρι θα εξετάσει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων

«Το συνέδριο θα γίνει και θα είμαστε εκεί. Κι αν δεν μας χωρέσει μέσα, θα είμαστε απ’ έξω. Τέλος» είπε στους συγκεντρωμένους ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Το κάλεσμα Κασσελάκη ήρθε σε συνέχεια της αιφνιδιαστικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και της πλειοψηφίας να μεταθέσει κατά μια εβδομάδα το Έκτακτο Συνέδριο αλλά και εξαιτίας της απόφασης αυτό να διεξαχθεί και υβριδικά για περίπου 2.500 σύνεδρους.

Διάσπαση

«Το κόμμα δεν είναι μαγαζί, πολύ περσότερο ενός προέδρου» του απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος στέλνοντας αυστηρό μήνυμα ότι οι υποψήφιοι δεν θα ανεχτούν σενάρια ανωμαλίας από το στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη με το συνέδριο να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για ένα συνέδριο διάλυσης ή διάσπασης.

Όλα αυτά τροφοδοτούν τα σενάρια της διάσπασης επιμένουν τα στελέχη της πλειοψηφίας η οποία μαζί με την πλευρά Πολάκη δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανεχτεί μια τέτοια εικόνα και όποιος χάσει στην αναμέτρηση αυτή είτε θα οδηγηθεί σε ηρωική έξοδο είτε θα προκαλέσει μια νέα διάσπαση.

Το πόθεν έσχες Κασσελάκη…

Η Πολιτική Γραμματεία πάντως προχωρά τον κομματικό σχεδιασμό για εσωκομματικές κάλπες και το μεσημέρι θα εξετάσει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοιχτούν και οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων και πρώτα και κύρια του κ. Κασσελάκη.

Αν ανοιχτεί ο φάκελος που κατέθεσε στο όνομα του πρώην προέδρου η κα Τζάκρη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα δουν και το πόθεν έσχες του και εκεί θα φανεί αν πρόκειται για αυτό που κατέθεσε επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση οι υπογραφές και τα πόθεν έσχες των υποψηφίων θα αναρτηθούν στις 24 Οκτωβρίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Και στο τραπέζι η διαγραφή

Η πλειοψηφία δεν μπορεί παρά να ακολουθεί και εκείνη σε ένα βαθμό το παιχνίδι φθοράς και εξαύλωσης του ΣΥΡΙΖΑ που η ίδια χρεώνει στο στρατόπεδο Κασσελάκη.

Οι ύβρεις που εξαπολύονται δεν έχουν τέλος και οι λαβές που έχει δώσει ο ίδιος κ. Κασσελάκης με τελευταία την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συλλήβδην είναι μέρος της διαπλοκής είναι αρκετές για κάποια στελέχη στο στρατόπεδο των 100 ώστε να κάνουν πράξη την απειλή της διαγραφής.

Ωστόσο η διαφωνία των υποψηφίων αλλά και σημαντικής μερίδας εντός της πλειοψηφίας δεν φαίνεται να φέρνει το ενδεχόμενο της διαγραφής στο προσκήνιο καθώς ενισχύεται και το επιχείρημα της τακτικής της θυματοποίησης που έχει επιλέξει ο κ. Κασσελάκης.

Δε είναι τυχαίο αλλά δεν έχει και επαρκώς αιτιολογηθεί και ο λόγος για τον οποίο απαλείφθηκε από σχετική τροπολογία του μέλους της ΚΕ Γιάννη Μπουλέκου η προσθήκη που έκανε το περασμένο Σάββατο και η οποία προέβλεπε ότι «οποίος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και σίγουρα δεν μπορεί να έχει θέση ευθύνης σ’ αυτό».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ