15 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Μονοήμερη εκδρομή του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών στην Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Νεράιδα (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδρομών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τεμπών, τα μέλη του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου απόλαυσαν μια αξέχαστη μονοήμερη εκδρομή στην Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Νεράιδα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024.

Η πρώτη στάση της εκδρομής ήταν στην ιστορική Ιερά Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας, κοντά στην Καστοριά. Εκεί ασκήτεψε η Αγία Σοφία η Νέα, της οποίας τα ιερά λείψανα φυλάσσονται στο μοναστήρι προς προσκύνηση. Το μοναστήρι, που ιδρύθηκε το 1314 από τον Κλεισουριώτη Ιερομόναχο Νεόφυτο, αποτελεί σημαντικό πνευματικό κέντρο με κτίσματα του 18ου και 19ου αιώνα. Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης, επαναλειτούργησε το 1992 ως γυναικεία κοινοβιακή Ιερά Μονή, αναβιώνοντας την πλούσια παράδοσή του.

Στη συνέχεια, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την Κοινότητα Εμπόριο, όπου βρίσκεται ο εντυπωσιακός Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά. Ο ναός αποτελεί πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία αρχιτεκτονικής και πνευματικότητας. Στο εσωτερικό του φιλοξενείται το παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, καθώς και πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Οι αγιογραφίες του ναού, κινητές και ακίνητες, αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό, ενώ ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη βασιλική με ξύλινη στέγη. Την ξενάγηση ανέλαβε ο κ. Μαγούλας Χαράλαμπος, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις στους παρευρισκόμενους.

Μετά την πνευματική ανάταση, το γκρουπ απόλαυσε το μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα του Εμπορίου Κοζάνης, δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις και ενισχύοντας το κλίμα της παρέας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην ειδυλλιακή περιοχή της Νεράιδας, όπου οι συμμετέχοντες θαύμασαν τα αρχοντικά πετρόχτιστα σπίτια και την πανοραμική θέα της λίμνης Πολυφύτου. Με ένα απογευματινό καφεδάκι, αποχαιρέτησαν την ημέρα γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη για την ευγενική προσφορά και την αμέριστη υποστήριξή του στην Τρίτη Ηλικία. Ο Δήμος Τεμπών στέκεται διαρκώς στο πλευρό των ηλικιωμένων, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τεμπών, κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας δήλωσε σχετικά με την επιτυχία της εκδρομής:
“Η φροντίδα και η ψυχαγωγία της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις, δίνουμε τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους μας να απολαμβάνουν όμορφες εμπειρίες, να γνωρίζουν νέους τόπους και να ανακαλύπτουν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της χώρας μας. Είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, προσφέροντας στήριξη και ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και ψυχική ευεξία.”

Την εκδρομή συνόδευσαν η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δημοτική Σύμβουλος κ. Ζωή Σαραντοπούλου – Παρίση, η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κ. Πανωραία Τσικλητάρη, καθώς και η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ κ. Συνοδεία Κουτσιαμπέλα, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της εκδρομής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ