19 C
Volos
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Διαμαρτύρεται σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ την Πέμπτη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας με ανακοίνωσή της καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί στον ΕΛΓΑ και στις 11 το πρωί στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Με την κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ θέλουμε να αναδείξουμε τα θέματα των αποζημιώσεων για τον Daniel που δεν καλύπτουν τις ζημιές στην παραγωγή, τις αδικίες που έγιναν και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ακόμη σε συναδέλφους, το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι δεν αποπληρώθηκαν ακόμη.

Το γεγονός ότι εν μέσω κορύφωσης των αγροτικών εργασιών και για πρώτη φορά ζητάνε από τους παραγωγούς την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων ότι συμφωνούν με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ το οποίο δεν ξέρουμε τι ακριβώς εξυπηρετεί.

Υπάρχει το υπαρκτό γεγονός των μειωμένων παραγωγών που εμφανίζεται οξυμμένο σε Βαμβάκι και Καλαμπόκι, που δεν οφείλεται σε ευθύνη των παραγωγών και πρέπει να υπάρχει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος αλλιώς τίθεται κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης για πολλούς αγρότες της περιοχής μας.

Η διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται επειδή στέλνει «ραβασάκια» σε 190.000 αγρότες σε όλη τη χώρα και στην Θεσσαλία καλώντας τους να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που έλαβαν το 2021. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και τους αγρότες να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ.

Η ΕΟΑΣΝΛ μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, και τον πανελλαδικό συντονισμό που γίνεται από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τώρα και το επόμενο διάστημα θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε και μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις και να σταματήσουμε την επίθεση στις τσέπες μας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορεί να φέρνει αποτελέσματα και σε αυτό τον δρόμο καλούμε τους συναδέλφους μας να ακολουθήσουν”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ