19 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Σύντομα η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Vouchers 1000 ευρώ για την ψηφιακή στήριξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον Daniel

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισπανία: Η στεγαστική κρίση απειλεί να «ξεσπιτώσει» υπουργό

Όταν μια υπουργός επικαλείται την αλληλεγγύη και το φιλότιμο...

ΕΡΓΑΝΗ: Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες προσλήψεις… δεν πληρώνουν καλά

Εκπαιδευτικοί, σερβιτόροι και μπάρμαν, υπάλληλοι υποδοχής και ρεσεψιονίστ, υπάλληλοι...

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν στα μαλακά οι διακινητές του φορτίου «μαμούθ» των 500.000 χαπιών ecstasy – Οι ποινές

Με ποινές μειωμένες συγκριτικά με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έπεσε...

Ξεχάστε όσα ξέρατε για την Φοντάνα ντι Τρέβι

Όταν μιλάμε για την Φοντάνα ντι Τρέβι έρχεται στο...

Εποικοδομητική συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αναστασίου – Επί τάπητος η χρηματοδότηση πλατφόρμας για την real time παρακολούθηση των έργων στην Θεσσαλία και το Ψηφιακό Μουσείο των Ολύμπιων Θεών στην Λάρισα

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας θα αναπτυχθεί με προτεραιότητα  η νέα εφαρμογή  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «e-perifereia» που ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα και η οποία αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες των Περιφερειών της  χώρας.

Αυτό προέκυψε μετά την συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου.

Η νέα εφαρμογή που θα ρουσιαστεί στην Λάρισα από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτ, θα αλλάξει τα δεδομένα εξυπηρέτησης των πολιτών με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  απλοποιώντας σημαντικά μεγάλο μέρος της καθημερινής  επαφής τους με αυτές, καθώς πλέον εκατοντάδες αιτήσεις και πράξεις με τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας  θα γίνονται άμεσα ηλεκτρονικά και με απόλυτη ασφάλεια.

Μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θα αφορά μία σειρά συμπράξεων και δράσεων που θα υλοποιηθούν.

Στην συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης -που συνοδευόταν από τον Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Θάνο Τσιώρα-, έθεσε στον κ. Παπαστεργίου αποσπώντας την θετική του ανταπόκριση, το αίτημα της χρηματοδότησης από το Υπουργείο, της ανάπτυξης και υλοποίησης της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ηλεκτρονική οργάνωση και παρακολούθηση σε χρόνο real time των έργων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εφ΄ εξής, ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα, ηλεκτρονικός φάκελος και παρακολούθηση της πορείας υλοποίησής τους  από την πολιτική ηγεσία, τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο, όπως και από  τις υπηρεσίες της  Περιφέρειας και τον τεχνικό κόσμο.

Στην συνάντηση τέθηκε από  τον κ. Αναστασίου  το αίτημα  χρηματοδότησης από πλευράς του Υπουργείου ψηφιακής Διακυβέρνησης των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας  που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, με τον Υπουργό ν΄ ανακοινώνει πως για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας  θα υπάρξει διπλασιασμός του ποσού  που θα δοθεί από την κυβέρνηση  με τη μορφή vouchers, ύψους 1.000 ευρώ.

Τέλος στην συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα,  τέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη το ζήτημα της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  για την δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου των Ολύμπιων Θεών  στην Λάρισα, πρόταση για την οποία ο Υπουργός ζήτησε να υπάρξει μελετητική ωρίμανση, δεσμευόμενος πως, στο πλαίσιο που του αντιστοιχεί θα στηρίξει την  χρηματοδότηση της πρότασης.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ