25.6 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελφοί: Αποκατάσταση των εισόδων στο Γυμνάσιο και στο ναό της Αθηνάς Προναίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (φωτο)

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας...

Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο του Πειραιά – Κλειστή η οδός Κέκροπος

Φωτιά, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο –...

O Αμερικανός επιχειρηματίας που θέλει να ζήσει μέχρι τα 150 και να γίνει πρόεδρος

Πως θα ακουγόταν ένα ένας 36χρονος επιχειρηματίας σήμερα φιλοδοξούσε...

Στην αποκατάσταση και βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών, στις εισόδους του Αρχαίου Γυμνασίου και του ναού της Αθηνάς Προναίας, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, προχωρεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου των επεμβάσεων, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης  για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες αλλά και για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στον αρχαιολογικό χώρο.

Σήμερα, η πρόσβαση στο ιερό της Αθηνάς Προναίας πραγματοποιείται από την είσοδο επί της οδού Δελφών-Αράχωβας, μέσω διαδρομής μήκους 380 μέτρων περίπου, η οποία διανοίχθηκε τη δεκαετία του 1960.

Οι εργασίες

Η υφιστάμενη χωμάτινη επίστρωση έχει αποπλυθεί, σε μεγάλο ποσοστό, δημιουργώντας ανωμαλίες. Η παραπλεύρως αύλακα της διαδρομής παρουσιάζει φθορές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποτελεσματική λειτουργία των απορροών.

Το νερό εισέρχεται στο δρόμο δημιουργώντας νεροσυρμές, ενώ τμήματα των λίθινων επενδύσεων των πρανών παρουσιάζουν σημειακές φθορές.

H αποκατάσταση βλαβών τον περιβάλλοντα χώρο

Βάσει της πρότασης για την αποκατάσταση της υφιστάμενης διαδρομής πρόσβασης των επισκεπτών, στις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων του Αρχαίου Γυμνασίου και του Ναού της Αθηνάς Προναίας, οι προβλεπόμενες επεμβάσεις στοχεύουν στην επισκευή και βελτίωση της διαδρομής ώστε να είναι ασφαλής για την κίνηση του κοινού και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, η αποκατάσταση του πρώτου τμήματος της διαδρομής που οδηγεί προς το Αρχαίο Γυμνάσιο, θα εξυπηρετεί και την ομαλή διεξαγωγή του έργου αποκατάστασης του μνημείου.

Η διατήρηση της αρχικής χάραξης της διαδρομής, χωρίς διαπλατύνσεις, και η σημειακή μόνο βελτίωση των κλίσεων της διαδρομής διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει  καμία οπτική αλλοίωση του τοπίου.

Τα ύδατα θα  συγκεντρώνονται στις πλευρές των δρόμων αλλά σε νέα ρείθρα διπλάσιας διατομής από τα υφιστάμενα και θα εναποτίθενται ακριβώς στα ίδια σημεία όπως λειτουργεί η ροή των υδάτων μέχρι σήμερα.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ