25.6 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη – Δούκα και ο γρίφος του β’ γύρου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Harry Potter: The Exhibition»: Η διαδραστική έκθεση για τον πιο αγαπητό μάγο πάει Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη μεταφέρθηκε η διαδραστική έκθεση «Harry Potter: The...

Survivor: Διχάζονται οι «Αετοί» – Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Δύσκολα ξεκινάει η νέα εβδομάδα στο Survivor σήμερα (06.10.2024)...

Στήριξη του ΚΚΕ στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό

Τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Ένωσης Δικαστών και...

Με έκδηλη την ικανοποίηση για την υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές κάλπες, στο ΠΑΣΟΚ πλέον τα βλέμματα στρέφονται στον δεύτερο γύρο.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, οι δύο διεκδικητές της προεδρίας, αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη, όπως προιωνίζεται η διασπορά των ψήφων στον πρώτο γύρο η οποία ήταν αρκετά μεγάλη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε άνετη πρωτιά και συγκέντρωσε το 29,64% των ψήφων, ο Χάρης Δούκας κατέκτησε, στο νήμα, τη δεύτερη θέση με 21,41%, την στιγμή που ο Παύλος Γερουλάνος είχε 21,12% και η  Άννα Διαμαντοπούλου το 19,52%. Επιπλέον, ο Μιχάλης Κατρίνης συγκέντρωσε το 6,03%  των ψήφων και η Νάντια Γιαννακοπούλου το 2,29%.

Σκληρή μάχη

Τα ποσοστά αυτά θεωρείται ότι έχουν σημασία ενόψει του δεύτερου γύρου καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να καθοριστεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι ηττημένοι, αν τελικά εκφράσουν δημόσια την άποψή τους και αν αυτή θα εισακουστεί από τους ψηφοφόρους που τους προτίμησαν.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου στις πρώτες δηλώσεις τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, απέφυγαν να εκφράσουν ανοιχτά προτίμηση σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους.

Ανδρουλάκης και Δούκας «πρέπει να δεσμευτούν αυτή την εβδομάδα τι θα κάνουν τη Δευτέρα το πρωί με το κόμμα», είπε ο Σκανδαλίδης

Αντιθέτως εξέπεμψαν μήνυμα ενότητας, προτάσσοντας το καλό του κόμματος, με τον Παύλο Γερουλάνο, μάλιστα, να σπεύδει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και να συγχαρεί τους δύο νικητές, μην αφήνοντας έτσι να πάρουν διαστάσεις τα σενάρια που είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν περί ενστάσεων από πλευράς του λόγω της μικρής διαφοράς του από τον Χάρη Δούκα.

Τα μηνύματα των δύο διεκδικητών

Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε τους πολίτες που «μας γέμισαν ελπίδες και δύναμη» μιλώντας για «προεκλογική διαδικασία που διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, ήθος και σοβαρότητα», προσθέτοντας πως «επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή όπου είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους. Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με την σημερινή νίκη. Εφτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή. Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας,  θεωρεί ότι το 70% των ψηφοφόρων ζητά αλλαγή ηγεσίας. «Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό: Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Την επόμενη Κυριακή να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα». Και αυτός σημείωσε ότι «είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, σε κάθε γωνιά».

«Ειμαστε χαρούμενοι»

«Είμαστε χαρούμενοι, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που έκαναν τον κόπο να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, που πολλοί ήρθαν να γραφτούν για πρώτη φορά και να εκλέξουν την νέα ηγεσία και να δώσουν μια ώθηση στο ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτελέσει τον κύριο πυλώνα της αντιπολίτευσης στην χώρα» είπε ο γ.γ. του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφερόμενος στην υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι την Α’ Αθηνών δεν πήγαν καλά οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Δούκας, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε:

«Δεν θέλω να συσχετίσω το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών με τις εσωκομματικές αναμετρήσεις γιατί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι και εκείνοι που επέλεξαν άλλους υποψηφίους να ψηφίσουν» ανέφερε.

«Στην Αθήνα ψήφισαν πολλοί πολίτες και έδωσαν νέα ώθηση. Για μένα δεν είναι μόνο θέμα προσώπου το αποτέλεσμα που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές ή στο λεκανοπέδιο. Είναι μια συλλογική προσπάθεια. Δεν επιλέγουμε πρόεδρο για να αυξήσουμε τα ποσοστά της Αττικής. Επιλέγουμε πρόεδρο που εκπροσωπεί την παράταξη και το σύνολο των μελών» τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος .

«Για να μπορέσει το κόμμα να εκτιναχθεί δημοσκοπικά, πρέπει να δούμε το πώς πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη Κυριακή, ο νέος πρόεδρος, αυτό που θα κοιτάξει είναι το πώς θα βελτιώσουμε την εικόνα μας σε όλη την Ελλάδα».

Η επόμενη μέρα

«Νομίζω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δικαιολογημένα θα ισχυριστεί ότι επιβεβαιώθηκε η προεδρία του και μπαίνει με ούριο άνεμο στον δεύτερο γύρο. Ο Χάρης Δούκας θα πει ότι παρά τη μεγάλη επίθεση που δέχτηκε από παντού, κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο. Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία και έφτασε στην πηγή, παραλίγο να πιει νερό, ήταν μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρότι είχε τόσο καιρό έξω από τον χώρο, ήρθε, πήρε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, έδωσε με τις προτάσεις της μια διέξοδο σε κάποιους που είχαν μια αντίληψη πιο εκσυγχρονιστική αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο έδωσαν μια σοβαρή μάχη», είπε στο MEGA, ο Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή συμμετοχή.

Πρόσθεσε δε ότι «ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο στην πορεία της παράταξης. Πρέπει οι 300.000 άνθρωποι που ήρθαν, την επόμενη ημέρα να είναι πρωταγωνιστές. Πρέπει να δεσμευτούν αυτήν την εβδομάδα τι θα κάνουν τη Δευτέρα το πρωί με το κόμμα. Μην τους στείλουμε πάλι στο σπίτι τους, είναι αμαρτία. Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ένα πολύ μεγάλο πλειοψηφικό κόμμα και αυτό πρέπει ο νέος πρόεδρος να το επιβεβαιώσει από τις πράξεις του».

«Πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να φτιάξει ένα πολιτικό κέντρο ισχυρό, να συμμετέχουν όλοι αυτοί που έχουν άποψη, που τους έχει μάθει ο κόσμος, για να δώσουν το μήνυμα ότι ξεκινάει ξανά ένα συλλογικό ΠΑΣΟΚ. Όλοι στο παιχνίδι…

Η παράταξη αυτή είναι η πιο ενωμένη παράταξη από όλες στη χώρα και έχει μια τόσο μεγάλη δυνατότητα που εμένα με πονάει που δεν πετάγεται μπροστά να αμφισβητήσει το σύστημα και τις δομές του», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ