25.6 C
Volos
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Auto Athina 2024: Άνοιξαν και επίσημα οι πύλες σε εορταστικό κλίμα!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (φωτο)

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας...

Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο του Πειραιά – Κλειστή η οδός Κέκροπος

Φωτιά, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο –...

O Αμερικανός επιχειρηματίας που θέλει να ζήσει μέχρι τα 150 και να γίνει πρόεδρος

Πως θα ακουγόταν ένα ένας 36χρονος επιχειρηματίας σήμερα φιλοδοξούσε...

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Auto Athina 2024» πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα σε μια λαμπρή τελετή, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της Αυτοκίνησης στη χώρα μας, με πολλά νέα μοντέλα, δεκάδες πρεμιέρες και τεχνολογίες που σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μια νέα εποχή μετακίνησης, στο Metropolitan Expo.

Οι πύλες της Έκθεσης Αυτοκινήτου άνοιξαν και επίσημα με την ημέρα Τύπου και την τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στο Metropolitan Expo και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Οι live παρουσιάσεις από τις πρεμιέρες των ολοκαίνουριων μοντέλων που παρακολουθήσαμε, αλλά και τα περισσότερα από τα 200 νέα μοντέλα που κοσμούν την Έκθεση δείχνουν ότι οι προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και την τάση προς τις ενεργειακές λύσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκης: «Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σίγουρα πιο ασφαλή, αλλά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σχετικά με το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης είναι κάτι που το ήθελε προσωπικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τάση της αγοράς στρέφεται σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα και η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της ασφάλειας στις οδικές μετακινήσεις και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι τόσο η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας όσο ο εκσυγχρονισμός του ΚΟΚ και η ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Πριν από μερικές ώρες ολοκληρώσαμε τη μεταβίβαση των παραχωρησιούχων της Αττικής Οδού, έτσι ώστε εκτός των εσόδων να ενισχύσουμε περισσότερο την οδική ασφάλεια. Στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης έχουμε ανεβάσει ταχύτητα με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”. Στη βιώσιμη αστική κινητικότητα έχουμε ήδη εγκρίνει 33 προγράμματα σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τα… πρωτοεμφανιζόμενα μοντέλα, οι πανελλήνιες πρεμιέρες δηλαδή, αναμενόμενα θα συγκεντρώσουν και τα περισσότερα βλέμματα. Αυτά είναι: Alfa Romeo Junior, BMW X3, Citroen C3, Citroen C3 Aircross, Cupra Tavascan, Fangchengbao BAO 5, Ford Capri, Civic Type R, Hyundai Santa Fe, Hyundai Tucson, Kia EV3, Leapmotor T03, Leapmotor C10, Mazda CX-80, MG Cyperster, MG ZS Max Hybrid+, MINI Aceman, MINI Cooper 5d, Opel Grandland, Peugeot 5008, Porsche Macan, Subaru Forester, Tesla Cybertruck, Volvo EX90, Yangwang U8 και Yangwang U9.

Με περισσότερες από 40 μάρκες να συμμετέχουν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και το δυναμικό «παρών» από Κινέζους κατασκευαστές και στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, με αφίξεις που δεν περνούν απαρατήρητες.

Αυτά και άλλα πολλά, όπως μοντέλα και κινητήρες για όλες τις προτιμήσεις, νέες τεχνολογίες, σπορ, supercars, SUV, αυτοκίνητα πόλης, αμιγώς ηλεκτρικά, PHEV, κ.ά. θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να μάθουν γι’ αυτά, οι επισκέπτες της άκρως ενδιαφέρουσας φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου, καθώς και να πραγματοποιήσουν test drives στον εξωτερικό χώρο, αλλά και να συμμετάσχουν σε μοναδικά happenings.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και περίπτερα του after sales τομέα, ανταλλακτικών, αξεσουάρ, ελαστικών, παιδικών καθισμάτων, κ.ά.

Σημαντικές πληροφορίες για την «AUTO ATHINA 2024»

Ημέρες Διεξαγωγής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 14.00 – 21.00

Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 21.00

Τοποθεσία:

Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και για παιδιά έως 12 ετών

Eπίσημη ιστοσελίδα:

www.autoathina.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ