22 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Αιτωλοακαρνανία: Αγωνία για τον 52χρονο αγνοούμενο – Φόβοι ότι παρασύρθηκε από χείμαρρο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας για τον εντοπισμό ενός 52χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοείται.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone).

Νωρίτερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σε λασπώδη περιοχή, παρασυρμένο από χείμαρρο, καθώς η κακοκαιρία Cassandra έπληξε την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Φόβοι για το ίδιο σενάριο υπάρχουν και για την τύχη του 52χρονου ο οποίος εργάζεται ως φύλακας επιχείρησης ασφαλτομίγματος.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων , έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Στη Στράτο οι κάτοικοι μετρούν πληγές καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου Ρύακας παρά το ότι η βροχόπτωση στην περιοχή δεν ήταν έντονη. «Πνιγήκακε από τη βροχή που έπεσε στην Κεχρινιά», λέει κάτοικος.

Έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αποθήκες, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδας. Προβλήματα καταγράφονται και στο αγροτικό δίκτυο, σύμφωνα με το agrinionews.gr.

Έκλεισε για λίγες ώρες η εθνική σε Ρίβιο και Στράτο

Τα ξημερώματα «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας με την συνδρομή ιδιωτών επιχειρούν  για τον καθαρισμού των δρόμων και πλέον ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

Η δημοτική αρχή Αγρινίου ανακοίνωσε ότι συνεργεία από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Στράτου, Λεπενού και Καστρακίου προκειμένου να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο και να αποκαταστήσουν την ομαλή μετακίνηση των κατοίκων.

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες σε έξι περιοχές

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  • Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ