22 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει το σημάδι τους, δεν φεύγουν»: Έτσι αποχαιρέτησαν τον Μίμη Πλέσσα φίλοι και συνεργάτες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τεράστια θλίψη προκάλεσε στον χώρο της τέχνης -και όχι μόνο- η είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα το πρωί του Σαββάτου. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες προτού κλείσει τα 100ά του γενέθλια, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο από τα 70 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας.

Μέσα στις επόμενες ώρες δεκάδες ήταν αυτοί οι άνθρωποι που έσπευσαν να πουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το δικό τους «αντίο» στον Μίμη Πλέσσα.

«Μας συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί. Τα τελευταία χρόνια, και της ζωής του Τόλη, είχαν πολύ ουσιαστική σχέση. Δούλεψαν μαζί και σε πολλές συναυλίες ήταν εκεί» ήταν τα λόγια της Άντζελας Γκερέγκου, η οποία μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Πέρα από τη σπουδαιότητα αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη, για εμάς και για την οικογένειά μου, είχαμε μία σχέση όπου είχαμε δεθεί. Οπότε σήμερα είναι ο πόνος για την απώλεια ενός σπουδαίου καλλιτέχνη αλλά πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την παρακαταθήκη του» τόνισε η Άντζελα Γκερέγκου και συμπλήρωσε: «Να του ευχηθούμε καλό ταξίδι στο φως όπως και  ήταν και εκείνος. Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει τέτοιο ανεξίτηλο σημάδι, δεν φεύγουν».

Στην εκπομπή του MEGA μίλησαν και άλλοι καλλιτέχνες για τον δικό τους Μίμη Πλέσσα. «Τον αγάπησε όλος ο κόσμος και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο» είπε ο Γιώργος Κατσαρός, στενός του φίλος και κουμπάρος του.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζηνάσιος δήλωσε: «Έφυγε ο πιο πολυτραγουδισμένος όλων των εποχών. Ο Μίμης ότι κατάφερε, το κατάφερε με σεμνότητα, που πάντα τον διέκρινε μακριά από δημόσιες σχέσεις και κόμματα. Το όνομά του θα είναι για πάντα συνώνυμο της μουσικής και του ήθους». Μάλιστα αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες είχαν κανονίσει να γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο, μαζί τα γενέθλιά του.

«Θυμάμαι που κάτσαμε στο πιάνο και αυτό που άκουγα από τα μαγικά του χέρια, ακόμα και λίγο πριν τα 100 του χρόνια, ήταν πραγματικά μοναδικό» θυμήθηκε η Γιώτα Νέγκα, που πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί τον Μίμη Πλέσσα στο σπίτι του μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη,

Συγκίνηση προκάλεσαν και τα λόγια του Στέφανου Κορκολή, ο οποίος με μια ανάρτησή του στο Instagram είπε με τη σειρά του το δικό του «αντίο», γράφοντας: «Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε. Καλό σου ταξίδι τεράστιε Μίμη Πλέσσα».

Συγκινημένη και στεναχωρημένη ήταν και η Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία τόνισε πως «εγώ μεγάλωσα με τον Μίμη Πλέσσα. Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τον Μίμη Πλέσσα, όλος ο κόσμος γνώριζε την αξία αυτού του ανθρώπου σαν μουσικοσυνθέτη. Είμαι λίγο συγχυσμένη και προβληματισμένη που έγινε έτσι ξαφνικά και δεν μπορώ να εκφράσω τη θλίψη μου και τη στεναχώρια μου για αυτό που έγινε».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ