23 C
Volos
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Έτσι θα καθαρίσετε λεκέδες από καφέ και κόκκινο κρασί στα χαλιά σας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρκετοί έχουν αρχίσει να στρώνουν τα χαλιά στα σπίτια τους, καθώς διανύουμε, ήδη, το δεύτερο μήνα του φθινοπώρου και σταδιακά το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Τα χαλιά παγιδεύουν αλλεργιογόνα στις ίνες τους, όπως γύρη, σκόνη και τρίχωμα κατοικίδιων ζώων.

Τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα κατανοούν τη σημασία του τακτικού καθαρισμού χαλιών, ωστόσο, δημιουργούνται αρκετές φορές και λεκέδες από αναπάντεχα ατυχήματα κυρίως από απροσεξία ή μια απότομη κίνηση, όπως συμβαίνει όταν χυθεί κατά λάθος ο καφές από την κούπα μας. Ή, αντίστοιχα, όταν πέσει κόκκινο κρασί από το ποτήρι μας.

Για να μην σας πιάνει πανικός, σας έχουμε ετοιμάσει έναν μίνι “οδηγό”, λαμβάνοντας υπόψη, ότι θα πρέπει να δράσετε άμεσα για να μην επεκταθεί ο λεκές, αφού το χαλί έχει μεγάλη απορροφητικότητα.

Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από τον καφέ

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να απαλλαγείτε από τον λεκέ του καφέ στο χαλί σας. Και με υλικά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας, όπως μαγειρική σόδα, αλάτι και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Χρησιμοποιούμε συνήθως μαγειρική σόδα για τα αρτοσκευάσματα, ωστόσο, είναι ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Κατ’ αρχάς, ταμπονάρετε την λεκιασμένη περιοχή με χαρτοπετσέτα ή πανί για να τραβήξετε την περίσσεια υγρασία. Αποφύγετε να τρίψετε το σημείο, ώστε να μην επεκταθεί ο λεκές. Πασπαλίστε το σημείο με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Αφήστε την να δράσει για μισή ώρα ή και περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ. Μόλις διαπιστώσετε ότι έχει στεγνώσει, τρίψτε την περιοχή μ’ ένα βρεγμένο σφουγγαράκι.

Σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι σας μαγειρική σόδα, τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία, ενώ, αν ο λεκές δεν έχει μειωθεί αισθητά, δοκιμάστε να ρίξετε λίγες σταγόνες από λευκό ξύδι μαζί με νερό.

Επιπρόσθετα, μπορείτε να αναμίξετε σ΄ένα μπολ υγρό απορρυπαντικό πιάτων, λευκό ξύδι καθώς και ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο μείγμα και στην συνέχεια ταμπονάρετε ελαφρά την λεκιασμένη περιοχή. Σκουπίστε, τέλος, το σημείο χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή σφουγγαράκι.

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από το κόκκινο κρασί

Οι παραπάνω μέθοδοι είναι ιδανικές για να απαλλαγείτε και από τους λεκέδες που δημιουργούνται από κόκκινο κρασί. Επίσης, υπάρχει ένας επιπλέον τρόπος, συνδυάζοντας υγρό σαπούνι πιάτων και οξυζενέ.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να ταμπονάρετε την λεκιασμένη περιοχή μ’ ένα καθαρό πανί για να απορροφήσετε όση μεγαλύτερη ποσότητα από τον λεκέ.

Στην συνέχεια, ρίξτε σ’ ένα μπολ μερικές σταγόνες οξυζενέ καθώς και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, εφαρμόστε το μείγμα πάνω στην λεκιασμένη περιοχή. Τρίψτε το σημείο με ελαφριές κινήσεις.

Δεδομένου, όμως, ότι το συγκεκριμένο μείγμα είναι ισχυρό και το οξυζενέ έχει λευκαντική δράση με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο να προκληθεί αποχρωματισμός στο χαλί σας, κάντε πρώτα μια δοκιμή σε κάποια άκρη του χαλιού. 

To άρθρο Έτσι θα καθαρίσετε λεκέδες από καφέ και κόκκινο κρασί στα χαλιά σας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ