26.4 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δένδιας: Η Θράκη είναι διάδρομος επικοινωνίας Ανατολικής Μεσογείου, Αιγαίου και Ευρώπης

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναφορές τόσο στη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, όσο και στη Μουσουλμανική μειονότητα έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του την Παρασκευή στην Ξάνθη.

Ο Δένδιας βρέθηκε στην Ξάνθη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 105 ετών από την Απελευθέρωση της πόλης, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της Θράκης η οποία τα τελευταία χρόνια όπως είπε έχει γίνει φανερή σε όλους, και εκτός Ελλάδος.

Κομβικό σημείο

Η Θράκη όπως είπε «αποτελεί ένα κομβικό σημείο μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σαφέστατο διάδρομο επικοινωνίας. Μια περιοχή αναγκαία για τα συμφέροντα όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και, θα μου επιτρέψετε να πω ευρύτερα, και του Δυτικού Κόσμου».

Την ίδια στιγμή έστρεψε το βλέμμα στη μουσουλμανική μειονότητα τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικότητας της Θράκης. Έτσι τους βλέπουμε, έτσι τους αντιμετωπίζουμε».

«Οι επέτειοι έχουν νόημα όχι μόνο επειδή θυμόμαστε το παρελθόν και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους μας, που διασφάλισαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, αλλά έχουν νόημα γιατί δημιουργούν πρότυπα τα οποία πρέπει να ακολουθούμε για να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας στο παρόν και στο μέλλον» επεσήμανε ο Δένδιας.

Η Θράκη θα ακμάσει

Και σημείωσε ότι «στη Θράκη, το ακραίο σημείο προς Ανατολάς, και του Ελληνισμού αλλά και της Ευρώπης, όλα αυτά τα λόγια αποκτούν ένα τελείως διαφορετικό νόημα».

Δήλωσε δε τη βεβαιότητα του ότι «η Θράκη θα ακμάσει ακόμη περισσότερο και θα τη δούμε στο σύντομο και όχι στο απώτερο μέλλον, να παίζει έναν κομβικότατο ρόλο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δένδιας επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να είναι το βράδυ στη Ρηγίλλης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ