32 C
Volos
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Βόλος: Πέντε συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό μαθητή – Πριν τον ξυλοδαρμό, άλλος συμμαθητής του τον είχε κουρέψει!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αττική Οδός: Αυτές είναι οι νέες τιμές των διοδίων – Τι ισχύει με το e-PASS

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης, σχετικά με την παράδοση...

Γενέθλια στην εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ για Έλληνα δημοσιογράφο – Η έκπληξη των συναδέλφων του

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου βρίσκονται οι Έλληνες πολεμικοί...

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι

Αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έπληξαν την...

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων και των γονιών τους, συνολικά πέντε ατόμων, προχώρησαν αστυνομικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητή του, προχθές, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην παραλία του Βόλου.

Πρόκειται για δύο συμμαθητές του θύματος, ο ένας εκ των οποίων του κατάφερε γροθιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσει δόντι και να του σκίσει το πάνω μέρος των χειλιών του και ο δεύτερος επειδή λίγο νωρίτερα τον… κούρεψε! Μαζί με τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους, πατέρας και μητέρα του πρώτου και η μητέρα του δεύτερου.

Οι πέντε συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατέθεσε η μητέρα του μαθητή θύματος, αλλά άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος των ανηλίκων αλλά και των γονιών τους έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να ασκήσει διώξεις κατά των κατηγορούμενων.

Σε βάρος του ανηλίκου που χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη ενώ ο δεύτερος που τον κούρεψε αντιμετωπίζει την κατηγορία της έργο εξύβρισης.

Του έσπασε τα δόντια

Το συμβάν έγινε προχθές το μεσημέρι, στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Φιλελλήνων, απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Στο λύκειο στο οποίο φοιτούν και οι τρεις μαθητές προχθές μαθήματα δεν έγιναν καθώς είχε προγραμματιστεί περίπατος στην παραλία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως χώρος της εκδρομής είχε οριστεί το παραλιακό μέτωπο από το Ηρώο και έως το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ωστόσο, μαθητής της α’ λυκείου, φέρεται να έφυγε από τον προκαθορισμένο χώρο της εκδρομής και μετέβη σε ίντνερνετ καφέ επί της οδού Φιλελλήνων όπου φαίνεται να συναντήθηκε με τον συμμαθητή του – δράστη. Οι δύο συμμαθητές φοιτούν στην ίδια τάξη σε διαφορετικά όμως τμήματα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής – δράστης δεν είχε εμφανιστεί το πρωί στο σχολείο και πήρε απουσία.

Κανείς δεν γνωρίζει τι προηγήθηκε μεταξύ των δύο αγοριών και ποια ήταν η αφορμή που άναψε το φιτίλι του μεταξύ τους καβγά. Ο καβγάς όμως πήρε διαστάσεις με τα δύο παιδιά να έρχονται στα χέρια σχεδόν στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε ώρα αιχμής και περαστικοί βλέποντας τους νεαρούς σε αυτή την κατάσταση κάλεσαν αστυνομία και ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο δράστης κατάφερε γροθιές στο πρόσωπο του θύματος, με αποτέλεσμα να του σπάσει ένα δόντι, ενώ στο νοσοκομείο όπου μετέβη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, του έκαναν ράμματα στο πάνω μέρος των χειλιών του, πριν πάρει εξιτήριο.

Πριν τον ξυλοδαρμό, άλλος συμμαθητής του τον είχε κουρέψει!

Πριν τον ξυλοδαρμό, ο μαθητής της α’ λυκείου βίωσε μία ακόμη δυσάρεστη εμπειρία από άλλον συμμαθητή του στο ίδιο σχολείο.

Πρόκειται για μαθητή ο οποίος κυκλοφορούσε με… κουρευτική μηχανή και κούρευε συμμαθητές του. Είχαν… συμφωνήσει να κουρέψει και τον ίδιο, αλλά όταν είδε πώς έγιναν οι συμμαθητές του, το θύμα αρνήθηκε. Ο… μαθητής – κουρέας όμως δεν πτοήθηκε, πήγε από πίσω του και με τη μηχανή του ξύρισε το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Σε εξέλιξη προκαταρκτική – Ενήμερη η Ζέττα Μακρή

Η μητέρα του θύματος κατέθεσε μηνύσεις εναντίον και των δύο συμμαθητών του γιου της καθώς και των γονιών τους, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορικής εντολή εισαγγελέα.

Εν αναμονή της αποστολής της δικογραφίας στην Εισαγγελία Βόλου, βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό για το οποίο έχει λάβει γνώση και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Χθες, το σχολείο επισκέφθηκε με εντολή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, σύμβουλος εκπαίδευσης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παιδαγωγικές διαδικασίες που προβλέπονται για το συμβάν.

Στο σχολείο επικρατεί αναστάτωση για το σκηνικό που έγινε στη σχολική εκδρομή και στάθηκε αφορμή τα φώτα της δημοσιότητας να συγκεντρωθούν στο σχολείο, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν με παρόμοια περιστατικά την επικαιρότητα.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ