22.6 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Ποιος είναι ο «ήρωας με τα σανδάλια» που σκότωσε ένοπλο που γάζωνε πολίτες σε στάση τραμ στο Τελ Αβίβ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ισραήλ τον αποκαλούν «ο ήρωας με τα σανδάλια»: Πρόκειται για τον Lev Kraitman, είναι ο άνδρας που βρέθηκε στο σημείο όπου ένοπλοι Παλαστίνιοι άνοιξαν πυρ σε σταθμό τραμ του Τελ Αβίβ νωρίς το βράδυ της Τρίτης (01/10), σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και αφήνοντας πολλούς ακόμη τραυματίες.

Ο Lev ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε τον έναν από τους δύο ένοπλους άνδρες με το υπηρεσιακό του όπλο, προτού προλάβουν να γαζώσουν ακόμη περισσότερους ανυποψίαστους πολίτες σε αυτή τη φρικτή αιματηρή επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο 26χρονος Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης.

Φονική επίθεση στο Ισραήλ: Ποιος είναι ο ήρωας Lev Kraitman

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η ιστορία του Lev Kraitman, του ήρωα με τα σανδάλια, όπως τον χαρακτηρίζουν.

Ο Lev Kraitman τους τελευταίους έξι μήνες υπηρετεί ως έφεδρος αξιωματικός στον ισραηλινό στρατό IDF. Τη νύχτα της περασμένης Τρίτης έτυχε να είναι παρών στη φονική επίθεση. Όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, δεν δίστασε να βγάλει το υπηρεασιακό του πιστόλι, να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον έναν από τους δύο ένοπλους Παλαιστίνιους.

Βρισκόταν στην παλιά λιμενική περιοχή της Γιάφα, όταν ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς. Αμέσως έτρεξε στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όπου οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Έκτοτε, το Ισραήλ και οι πολίτες του τον χαρακτηρίζουν ήρωα, χαρακτηρισμό που ο ίδιος αποφεύγει να χρησιμοποιεί για τον εαυτό του.

Πλάνα που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας τον δείχνουν να τρέχει πίσω από τους τρομοκράτες φορώντας σανδάλια, καθώς είχε βγει για μία χαλαρή βόλτα, χωρίς να προμηνύεται η συμφορά που θα ακολουθούσε.

Ήταν παρών στο μακελειό του μουσικού φεστιβάλ Nova

Αξιοσημείωτο είναι, επιπλέον, ότι πριν από ακριβώς έναν χρόνο βρισκόταν κι εκείνος στο φεστιβάλ Nova όταν εισέβαλαν μαχητές της Χαμάς και άρχισαν να ξεκληρίζουν νέους κυρίως ανθρώπους που είχαν βρεθεί εκεί για να απολαύσουν το μουσικό φεστιβάλ. Επέζησε και κατάφερε να σώσει ακόμη 20 ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία των μαχητών.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ