29 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Λίβανος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε πως ήταν επιτυχημένη η αποστολή του C-130 στον Λίβανο. Το αεροσκάφος είχε ως στόχο τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό.

Άλλωστε μετά από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο ΥΠΕΘΑ τέθηκαν σε ετοιμότητα 3 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να επιχειρήσουν για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κύπριων υποκόων από το Λίβανο.

Δένδιας: «Ενημερώθηκα για την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 Κύπριων και 22 Ελλήνων»

Στην ανάρτηση του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει «Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.»

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η ασφαλής εκκένωση των Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο και τα σχέδια που έχουν έτοιμα το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σήμερα βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού το πρώτο C-130 για να παραλάβει τους Κύπριους πολίτες ύστερα από το αίτημα που είχε υποβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και Έλληνες που είχαν υποβάλει αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ