23.4 C
Volos
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δεινοπαθούν κάτοικοι συγκεκριμένου δρόμου στη Λάρισα – Εγκλωβισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια… (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγανάκτηση και οργή περίοικων συγκεκριμένης οδού στη Λάρισα, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το θέμα της στάθμευσης τους έχει φέρει στα όριά τους, καθώς ο δρόμος είναι εξαιρετικά στενός και οι οδηγοί παρκάρουντα αυτοκίνητά τους και στις δύο πλευρές του.

Πρόκειται για την οδό Χριστοβασίλη, όπου σε πολλές περιπτώσεις τα οχήματα κλείνουν εισόδους, πάρκινγκ, ακόμη και παράθυρα ισογείων κατοικιών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αισθάνονται εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Οι διαμαρτυρίες που φτάνουν στο οnlarissa.gr για την συγκεκριμένη κατάσταση είναι πολλές, με ενδεικτική την παρακάτω καταγγελία περίοικου που κάνει λόγο για επικινδυνότητα και πως το όλο ζήτημα μπορεί να λυθεί με μια απλή τοποθέτηση πινακίδας σήμανσης, όμως οι αρμόδιοι κωφεύουν, καίτοι οι κάτοικοι εδώ και έναν χρόνο κάνουν συνεχόμενες οχλήσεις για να βρεθεί λύση στο θέμα.

Επιπροσθέτως στο σημείο (Χριστοβασίλη και Αιόλου) υπάρχει παιδική χαρά σε άθλια κατάσταση η οποία είναι επικίνδυνη για τα παιδιά καθώς εκεί «κατοικοεδρεύουν» σκουριασμένα αντικείμενα, καρφιά και παρατημένες παλέτες.

Δείτε την καταγγελία:

«Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και έναν χρόνο στην οδό Χριστοβασίλη. Πλέον η αγανάκτηση ξεχειλίζει και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση! Να μπει σήμερα πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης στην αριστερή πλευρά!

Δυστυχώς οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής δεν έγιναν πράξη! Ενδεικτικά σας αναφέρω πως ο δρόμος είναι στενός και τα πεζοδρόμια δεν ξεπερνούν 40 πόντους… Όλοι μας (κάτοικοι της Χριστοβασίλη) εδώ και 6 δεκαετίες παρκάραμε ΜΟΝΟ στη δεξιά πλευρά του δρόμου ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν στο πάρκο και πετάγονται ξαφνικά στον δρόμο… γενικά παρόλο που δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη σήμανση εκεί σεβόμασταν όλα όσα αναφέρονται στον ΚΟΚ.

Από τον Αύγουστο του ‘23 ως και σήμερα δεκάδες αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα και στις δυο πλευρές, άλλα πάνω στα πεζοδρόμια κλείνοντας τις εισόδους και τα παράθυρα των ισογείων κατοικιών και άλλα στο οδόστρωμα με αποτελέσματα μεγάλα οχήματα να μην περνούν. Αν χρειαστούμε πυροσβεστική ή ασθενοφόρο δεν θα φτάσουν ποτέ. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας πολλές φορές μετακινούν με τα χεριά για δεκάδες μέτρα τους κάδους επειδή είναι αδύνατον να περάσει το απορριμματοφόρο. Οι κλήσεις στην τροχαία είναι καθημερινές γιατί τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν την είσοδο και έξοδο από τις κατοικίες και τα παρκινγκ μας… Με μία πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης το μαρτύριό μας θα είχε σταματήσει.

Συνεχίζω λέγοντας πως εκεί υπάρχει μια παιδική χαρά άκρως επικίνδυνη για μικρούς και μεγάλους… είναι γεμάτη παλέτες με καρφιά, σκουριασμένα αντικείμενα και τούβλα… και γι’ αυτό η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι εδώ και ένα χρόνο αύριο θα έρθουμε να τα πάρουμε.

Το καλύτερο το οποίο μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε κάνοντας μια αυτοψία είναι πως άνοιξαν και έδωσαν στην κυκλοφορία την οδό Χριστοβασίλη στη συμβολή της με την 23ης Οκτωβρίου χωρίς πρώτα να τοποθετήσουν κι εκεί σηματοδότηση… Φαντάζομαι πως γνωρίζεται ότι η 23ς Οκτωβρίου είναι μονόδρομος… Έλα όμως που όσοι δεν μένουν στην περιοχή, βγαίνοντας από την Χριστοβασίλη στρίβουν αριστερά αφού δεν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης και έρχονται αντιμέτωποι με τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν κανονικά στην πορεία τους.

Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα και ψάχνουμε εκ των υστέρων το γιατί συνέβη…».

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ