18.1 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Πικετοφορία ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή από την Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλεσμα σε πικετοφορία την Παρασκευή 4/10 στις 18:30 στην Πλατεία Ταχυδρομείου απευθύνει η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, σε αυτή επισημαίνει τα εξής:

“Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο μακέλεμα των λαών και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη. Επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης τουπολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά τουΙράν.

Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου

στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων. Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η βαρβαρότητα του Ισραήλ και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, οι βομβαρδισμοί και το σχέδιο χερσαίας επέμβασης κατά του Λιβάνου οξύνουν στο έπακρο τους ανταγωνισμούς και ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως” για τους λαούς της περιοχής. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου των Ισραηλινών εγκλημάτων και συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί το λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα όλης της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που είναι κυριολεκτικά στο “στόμα του λύκου”, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ.

ü Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο

του Ισραήλ

ü Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

ü Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των

ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη δεχθούν να γίνουν “κρέας στα κανόνια” των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Καλούμε σε μαζική πικετοφορία την Παρασκευή 4/10 στις 18:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ