26.5 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Επιμένει να παρανομεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου – Τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκπτωση 15% σε όλη τη συλλογή BoConcept στο κατάστημα Cosmos!

Η BoConcept, η κορυφαία δανέζικη εταιρεία επίπλων υποδέχεται τον...

Υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι ο ελεγκτής στη γραμμή του τρένου που απολύθηκε

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που...

Απολύθηκε ο ελεγκτής διάβασης πεζών στη γραμμή του τρένου που μιλούσε στο κινητό

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που...

Δεν παρέστησαν στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά την παράνομη τακτική ορισμού των συνεδριάσεων κατά τις πρωϊνές ώρες. Με δήλωση διαμαρτυρίας που κατατέθηκε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη του Νίκου Παπαπέτρου γνωστοποίησε τη μη συμμετοχή της στην σημερινή συνεδρίαση, η οποία είχε οριστεί στις 12:30 μ.μ., εξηγώντας ότι το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων είχε ανειλημμένες επαγγελματικές δραστηριότητες μη επιδεχόμενες αναβολής.

Η «Συμμαχία για τον Βόλο» κατήγγειλε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αρνείται να συμμορφωθεί τόσο με τις διατάξεις του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, και συνεχίζει να ορίζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις πρωϊνές ώρες. «Η συνέχιση αυτής της παράνομης τακτικής, το μόνο που καταδεικνύει είναι την προσπάθεια φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των μελών της παράταξης ως δημοτικών συμβούλων, αλλά και ως εργαζομένων πολιτών της πόλης», επισημαίνει ο κ. Παπαπέτρος και προαναγγέλλει ότι η «Συμμαχία» θα ασκήσει κάθε δικαίωμά της ενώπιον των εποπτικών, ελεγκτικών και λοιπών αρμοδίων αρχών.

 

Το κείμενο της Δήλωσης Διαμαρτυρίας:

Με την από 27/9/2024 και με αριθμ. πρωτ. 83261/2024 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, καλούνται τα μέλη της παράταξής μας να παρευρεθούν στην 28η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί διά ζώσης την Τετάρτη 2/10/2024 και ώρα 12:30 στο Δημαρχείο Βόλου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας του Βόλου, εργαζόμενοι, υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι βιοπορίζονται αποκλειστικά από την εργασία τους και όχι από δημοτικές αποζημιώσεις ή αντιμισθίες.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα, η εργασία και οι υπηρεσίες τους, όπως και της πλειονότητας των πολιτών του Βόλου, παρέχονται υπό το φως και κατά τη διάρκεια της μέρας, ήτοι τις συνηθισμένες πρωϊνές ώρες εργασίας. Έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι της παράταξής μας απασχολούνται τις πρωϊνές ώρες, οι μηχανικοί εκτελούν τα ανατεθειμένα σ’ αυτούς έργα τις ίδιες ώρες, όπως επίσης και οι γιατροί χειρουργούν ή εξυπηρετούν τους ασθενείς τους, κατά κανόνα τις πρωϊνές ώρες, οι δε δικηγόροι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους εντολείς τους, υποστηρίζοντας αυτούς σε δικαστήρια, κατά το χρόνο λειτουργίας των τελευταίων, που επίσης είναι κατά τις πρωϊνές ώρες. Το δε δικαίωμα εργασίας και απασχόλησης των μελών – δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας είναι απολύτως προστατευμένο από τη νομοθεσία, αλλά και από το ίδιο το Σύνταγμα.

Συστηματικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, ιδιαίτερα από τον μήνα Απρίλιο και μετά, ορίζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεννόηση προφανώς με τον Δήμαρχο, κατά τις πρωϊνές ώρες, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών της παράταξης, αλλά και για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχει επισημανθεί επανειλημμένως από τα μέλη της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ρυθμίζονται από τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος εξακολουθεί, ως ειδικότερος νόμος, με πλήρη κανονιστική ισχύ να έχει εφαρμογή και σήμερα. Ο ανωτέρω κανονισμός ορίζει ότι οι συνεδριάσεις θα πρέπει να διεξάγονται κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες και σε χρόνο που να διευκολύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι. Την ίδια επισήμανση έχει κάνει, με προτροπή μάλιστα εφαρμογής, και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και μάλιστα περισσότερες από μία φορές.

Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνείται να συμμορφωθεί και με τις διατάξεις του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και συνεχίζει να ορίζει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις πρωϊνές ώρες.

Η παράταξή μας για ν’ αποτρέψει τη συνέχιση αυτής της παράνομης συνεχιζόμενης τακτικής, που το μόνο που καταδεικνύει είναι την προσπάθεια φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των μελών της παράταξης ως δημοτικών συμβούλων, αλλά και ως εργαζομένων πολιτών της πόλης, θ’ ασκήσει κάθε δικαίωμά της ενώπιον των εποπτικών, ελεγκτικών και λοιπών αρμοδίων αρχών.

Σήμερα, επειδή το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων έχει ανειλημμένες επαγγελματικές δραστηριότητες μη επιδεχόμενες αναβολής, τα μέλη της παράταξής μας κωλύονται να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καταδικάζουμε την παράνομη τακτική ορισμού συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατά τις πρωϊνές ώρες και δηλώνουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την αποχή μας από τη σημερινή συνεδρίαση, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την έντονη διαμαρτυρία μας.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ