26.2 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Όλες οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες στο αγαπημένο spot του Δήμου Αθηναίων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Οκτώβρη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

3 Οκτωβρίου

SciFY Academy | Υποστηρικτικές Τεχνολογίες και Αναπηρία | Τί είναι η Υποστηρικτική Τεχνολογία; Πώς επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία κι όχι μόνο; Ποια “εργαλεία” υπάρχουν και για ποιες αναπηρίες;

Πού βρισκόμαστε στην Ελλάδα στο χώρο αυτό; Ποιες νέες τεχνολογίες προσφέρει η πληροφορική για τα ΑμεΑ; Τι είναι η ψηφιακή προσβασιμότητα και πως σχετίζεται με τις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες;

Ποιο το μέλλον των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών και πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη; Καθηγητές, ερευνητές και έμπειροι επαγγελματίες στον χώρο της εργοθεραπείας και της νευροαποκατάστασης θα μας μιλήσουν με απλά λόγια για τις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες και τον ρόλο τους στην αναπηρία σήμερα!

5 Οκτωβρίου

Vegan Life Festival | Vegan έκθεση φαγητών, καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης, ρούχων, αξεσουάρ και κάθε είδους προϊόντων και υπηρεσιών. Εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας. Τουρνουά Padel «October Padel Fest» από το Padel Maniac Εθελοντική αιμοδοσία. Speed friendship/dating.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το Kids Save Lives. Ανταλλακτικό μπαζάρ ρούχων. Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που υποστηρίζει το Humanity Greece και πολλές ακόμη εκπλήξεις στο μεγαλύτερο vegan event της χώρας που έρχεται για όγδοη φορά στην πόλη.

6 Οκτωβρίου

Μικροί κηπουροί με πινέλα

Το αγαπημένο υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 3-9 ετών να παίξουν και να διασκεδάσουν με δημιουργικό τρόπο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με την κηπουρική.

Με φθινοπωρινή διάθεση και μπόλικη φαντασία, και φυσικά με τα κατάλληλα ρούχα, οι μικροί μας φίλοι απασχολούνται δημιουργικά ζωγραφίζοντας με τα πινέλα τους μικρές κεραμικές γλάστρες, στις οποίες στη συνέχεια θα μεταφυτεύσουν πολύχρωμα λουλούδια, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους.

12-13 Οκτωβριου

25 Χρόνια Ημέρες Καριέρας | Το μεγαλύτερο διήμερο event για την εργασία, επιστρέφει για 25η χρονιά, φέρνοντας κοντά ταλέντα και εργοδότες και στηρίζοντας τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων. Ευκαιρίες Απασχόλησης, αίθουσες Συνεντεύξεων, Hall Top Εργοδοτών, συμβουλευτική Καριέρας.

Εργοδότες 100+ κορυφαίων εταιρειών, που λαμβάνουν δράσεις και παίρνουν πρωτοβουλίες για την ευημερία και την εξέλιξη της εργασιακής πορείας των ανθρώπων τους, παρέχοντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον. Στις Ημέρες Καριέρας θα βρεις τα πάντα για την εργασία, σε ένα event!

18-20 Οκτωρβίου

Vinyl Market | Το μεγάλο event της πόλης επιστρέφει με τη νέα σεζόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού, σε μια γιορτή για το βινύλιο.

Το Vinyl Market επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα.

Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα σε μία μοναδική ανοιχτή παρουσίαση βινυλίου στον χώρο της Τεχνόπολης!

19-20 Οκτωβρίου

Τhe Meet Market #FallEdition ’24 | Το φθινοπωρινό Meet Market έρχεται να κηρύξει την έναρξη της νέας σεζόν! Μία νομαδική αγορά καινοτομίας και δημιουργικότητας. Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, προϊόντα περιποίησης & ευεξίας, τέχνης & διακόσμησης, είδη για το παιδί, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage αντικείμενα, street food, διαδραστικά παιχνίδια, DJ sets, θετικά vibes σε μια γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος.

20 Οκτωβρίου

Μια Βόλτα στο Μουσείο με σακίδιο | Τα παιδιά ηλικίας 4-11 ετών ανακαλύπτουν μαζί με τις οικογένειές τους το παλιό εργοστάσιο φωταερίου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με «ξεναγό» το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο.

Χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, παζλ και πολλά άλλα κρύβονται στο σακίδιο και θα βοηθούν τα παιδιά στην διασκεδαστική περιήγηση, ενώ, ειδικά για αυτές τις Κυριακές, από τις 12:00 έως τις 14:00, οι άνθρωποι του Βιομηχανικού Μουσείο Φωταερίου θα βρίσκονται στον χώρο για να μας διευκολύνουν στην αποκάλυψη όλων των μυστικών του σακιδίου.

Δανειζόμαστε το κίτρινο σακίδιο από το Πωλητήριο του Μουσείου με κόστος €4 και η ανακάλυψη ξεκινά!

23 Οκτωβρίου

Η δημοκρατία σήμερα – Ο κόσμος μας αύριο |  Προκλήσεις και προοπτικές σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων | Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και η Συμμαχία των Φύλων παρουσιάζουν δεδομένα, ιδέες και προτάσεις για τη δημοκρατία σήμερα και τον κόσμο μας αύριο.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν –και θα σχολιαστούν από πολιτικούς επιστήμονες– τα ευρήματα δύο ερευνών ενώ τα πραγματοποιηθούν και δύο στρογγυλά τραπέζια, όπου πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, την επιστήμη και τη δημοσιογραφία θα συζητήσουν για τα συμπτώματα της γενικευμένης κρίσης που υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία, για τα προβλήματα και τις αδυναμίες της πολιτικής να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και για παραδείγματα με εναλλακτικές προτάσεις των ίδιων των πολιτών οι οποίες προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον και δείχνουν τον δρόμο για μια συμπεριληπτική δημοκρατική κοινωνία.

25-27 Οκτωβρίου

1st Athens Models and Miniatures Show | IPMS Hellas | Το μεγαλύτερο μοντελιστικό γεγονός της χρονιάς  για ανθρώπους όλων των ηλικιών που αγαπούν τον μοντελισμό, την ιστορία, την ιστορική έρευνα αλλά και την τεχνολογία.

Περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι μοντελιστές με διάφορα εκθέματα όπως αεροσκάφη, μινιατούρες, πλοία, οχήματα αλλά και οχήματα αντίκες σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής και τον Πολιτιστικό σύλλογο Αναβίωσης.

25 Οκτωβρίου

4ο φεστιβάλ ψυχικής υγείας και μουσικής «Μίλα! It’s Ok» | Το 4ο φεστιβάλ ψυχικής υγείας και μουσικής «Μίλα! It’s Ok» έρχεται στην Τεχνόπολη! Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής υγείας που αξιοποιούν την τέχνη, ενημερωτικά περίπτερα και ομιλίες, και φυσικά μια μεγάλη hip hop συναυλία!

*Βρείτε ξεχωριστά δώρα στο ανανεωμένο Πωλητήριο για μικρούς και μεγάλους. Ανακαλύψτε μοναδικά αντικείμενα και κοσμήματα σχεδιασμένα από Έλληνες σχεδιαστές, εκδόσεις για τα μουσεία, τη βιομηχανική κληρονομιά, την αρχιτεκτονική, το design, την τέχνη, τη φιλοσοφία και πολλά άλλα… Τηλ: 210 3460981 | Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 10.00-18.00 | E-mail: [email protected]

Παράλληλες δράσεις

**Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Η ανακαινισμένη και απόλυτα ασφαλής παιδική χαρά, το υπαίθριο Gym park, το Skywalk ή αλλιώς ο υπερσύγχρονος χώρος παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και το εμβληματικό Παρατηρητήριο που προσφέρει θέα 360° σε όλη την Αθήνα.

Και φυσικά μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας καθώς κι ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πλούσιο γεύμα σε έναν χώρο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και βιομηχανική αισθητική, το Technopolis Café.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athens-technopolis.gr



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ