26.2 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Οι πρώην της ΝΔ που λένε όχι στους μεζέδες, στο ΠΑΣΟΚ ποτίζουν τους μπαξέδες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες τα τύμπανα του πολέμου σταμάτησαν να ηχούν στη Μέση Ανατολή και μετατράπηκαν σε πυραύλους, εκρήξεις και διαμελισμένα πτώματα.  Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι πως η κατάσταση δεν προβλέπεται να ηρεμήσει σύντομα.

Η επικαιρότητα του … Αλτάν

Ο Αλτάν είναι ένας κορυφαίος ιταλός κομίστας και μέρος μόνο της δουλειάς του είναι γνωστό στην χώρα μας. Μία από τις κλασικές γελοιογραφίες του, που έχει κοσμήσει άρθρα επί άρθρων, είναι ο διάλογος δύο εργατών: Λέει ο ένας στον άλλο «Η πάλη των τάξεων έχει τελειώσει Τζιπουτί» και απαντάει ο δεύτερος «Τότε, πάμε να το πούμε και στο αφεντικό, για να μη συνεχίσει να παλεύει μόνος του σα μ…ας»!

Με αλγόριθμο

Το θυμήθηκα διαβάζοντας ότι από τούδε και στο εξής ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από ένα … αλγόριθμο! Βρισκόμαστε στην high tech εποχή. Κι ως εκ τούτου δεν χρειάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις – που κλείνουν και τους δρόμους και δεν προβάλλουν την εικόνα … ευρωπαϊκής χώρας! – και φυσικά αχρείαστα είναι και τα σωματεία! Το καταλάβατε; Με έναν αλγόριθμο κι όλα τελειώνουν ήσυχα, ήρεμα και ωραία. Το κράτος φίλες και φίλοι μου είναι επιτελικό! Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δύο οι νεκροί μετανάστες

Δεύτερος νεκρός μετανάστης σε αστυνομικό τμήμα. Εντελώς συμπτωματικά, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Το οποίο επίσης εντελώς συμπτωματικά είναι το … «αδελφάκι» του Αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχαμε τον πρώτο νεκρό! Για να το δούμε σοβαρά το θέμα νομίζω όμως ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνωμοσία «πακιστανό-μπαγκλαντέζων» που σκοπό έχει να διασύρει το … επιτελικό μας κράτος – που γιόρταζε τις προάλλες. Αυτοκτονούν … επίτηδες στα αστυνομικά τμήματα – και μάλιστα στα … «κοσμήματα» της ΕΛΑΣ – για να τα προσβάλουν! Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Δεν θα πάνε!

Λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι οι πρώην πρωθυπουργοί κκ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να «παρτάρουν» στη Ρηγίλλης. Ξέρετε στο street party για την γιορτή των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος – «έριξε τα μούτρα του» και τους προσκάλεσε τηλεφωνικά.

Τον ωραίο αγώνα…

Τι κάνει ο άνθρωπος; Τι αγώνα δίνει; Σε πόση απελπισία βρίσκεται; Αλλά όπως μου είπαν τελικά δεν πρόκειται να προσέλθουν – εκτός κι αν επιδράσουν αλλότριες δυνάμεις, που δεν το βλέπω. Γιατί όπως μου είπαν είναι «σα να δίνουν συγχωροχάρτι στην ως τώρα πολιτεία του κ. Μητσοτάκης». Βέβαια μπορεί να μην είναι αυτό. Απλώς να μην τους αρέσει το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς. Ή οι μεζέδες. Ποιός ξέρει;

Οι πολλαπλές υπογραφές

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που αφορούσε στα κριτήρια των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, πέρασε και μία περίεργη διάταξη. Ότι ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υπογράψει πολλαπλές υποψηφιότητες. Αυτό το ψήφισε η πλειοψηφία, δηλαδή το μπλοκ των «87». Ετσι ακριβώς προέκυψε και η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή κ. Νικόλα Φαραντούρη.

Όχι από τον πρώτο γύρο

Λέγεται από την πλευρά του κ. Στέφανου Κασσελάκη πως τόσο η υποψηφιότητα του κ. Φαραντούρη όσο και πιθανώς άλλων υποψηφίων, αποσκοπούν στο να εμποδίσουν την εκλογή του πρώην προέδρου από τον πρώτο γύρο. Βέβαια προς το παρόν ένθεν κακείθεν ο αγώνας αφορά στη σύνθεση του έκτακτου συνεδρίου. Δηλαδή ποιος θα πάρει την πλειοψηφία. Και σε δεύτερο χρόνο θα δοθεί η μάχη η προεδρίας! Μέχρι τότε έχουμε δρόμο….

Γέλιο

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει άφθονο σουρεαλιστικό γέλιο. Δεν βαριέσαι μαζί του ποτέ. Πάντα κάτι θα συμβεί που ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας κι εκεί που λες «ως εδώ ήταν, δεν έχει παρακάτω», το κόμμα σε διαψεύδει. Γιατί τα λέω αυτά; Είδα τον Κώστα Ζαχαριάδη να παραπέμπει λέει τον Βανζέλ Αντώναρο στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Ότι θα έφτανε η μέρα που τον Αντώναρο θα τον εξέταζε επιτροπή δεοντολογίας αριστερού -λέμε τώρα- κόμματος και να με πλήρωνες με διακοπές στα νησιά Φίτζι, δεν θα  πίστευα ποτέ ότι θα το δω.

Φιλαράκι

Την ίδια ώρα ο Stefanos συνεχίζει τις περιοδείες και είναι ζήτημα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Το κύμα υποστήριξης υπέρ του εκφράζεται και στον καλλιτεχνικό χώρο. Η φίλη μου η Ντιντί που έχει έφεση στα του πολιτισμού, μού είπε ότι η Σοφία Βόσσου ανάρτησε φωτογραφία μαζί με τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την πίστη στο πρόσωπό του. Το βρίσκω έξοχο, καθώς μαζί μπορούν να τραγουδούν με δικαιολογημένο παράπονο το «πού να βρω ένα φιλαράκι να μου πει πως μ’ αγαπάει στ’ αλήθεια, αφού κι εσύ έχεις εξαφανιστεί».

Δύο συν μία

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ οι υποψήφιοι κλείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία με κεντρικές συγκεντρώσεις. Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Ως τώρα τρεις είναι οι υποψήφιοι που έχουν ξεχωρίσει. Ο νυν πρόεδρος κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φαίνεται να έχει προβάδισμα μερικών μονάδων, ακολουθεί ο κ. Χάρης Δούκας και έπεται η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί από το μέγεθος της συμμετοχής. Αναρωτιέμαι αν ο νικητής της βραδιάς θα βγει στις κάμερες με μουσική υπόκρουση το «θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες….»

Όχι και στο ιερό!

Θέλω όμως να σας μεταφέρω την εκτίμηση ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που παρακολουθεί τα πράγματα από μία απόσταση – όχι και τόσο μακρινή όσο ο ίδιος υποστηρίζει. Και τον ενδιαφέρει φυσικά «το όλον ΠΑΣΟΚ»! Λέει, λοιπόν, ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν ρόλο στην ανάταξη του κόμματος, έχουν φέρει και φέρνουν κόσμο. Ακόμη κι η κυρία Διαμαντοπούλου, αλλά «όχι να μπει και στο ιερό, στην εκκλησία ναι»! Νομίζω πως έχει την σημασία του!



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ