21.2 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Έναρξη κύκλου μαθημάτων για ενήλικες για την απόκτηση πιστοποίησης ελληνομάθειας – Συνάντηση δικτύωσης με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Και μέσω gov.gr οι αιτήσεις πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ

Νέα δυνατότητα υποβολής αίτησης πιστοποίησης για προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας...

Πάνω από 100 μηνύσεις σε βάρος του Sean «Combs» Diddy ακόμα και από ανηλίκους που κακοποιήθηκαν στα 9

Περισσότερα από 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ανήλικοι, πρόκειται...

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει την έναρξη κύκλων μαθημάτων για ενήλικες, που αποσκοπούν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση, την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού, καθώς και τις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τα επίπεδα Α1, Α2 και Β1. Η πιστοποίηση της ελληνομάθειας προσφέρει στους αλλοδαπούς τη δυνατότητα φοίτησης, εργασίας, παραμονής στη χώρα και άλλα σημαντικά οφέλη.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας. Μέσα από αυτές, ενισχύεται η ένταξη των ωφελούμενων στην τοπική κοινωνία και η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Συνάντηση δικτύωσης του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισα

Με την με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καΑικατερίνη Καραγιώργου, είχαν συνάντηση την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, τα μέλη του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), με σκοπό τη δικτύωση στελεχών μεταξύ των δυο υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση είχε ως στόχο την ανάδειξη των υπηρεσιών του ΚΕΜ, όπως η πληροφόρηση – η εξυπηρέτηση – η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε πολίτες τρίτων χωρών, η ανάπτυξη συνεργασιών και δικτυώσεων για τη διασύνδεση των ωφελουμένων με υπηρεσίες και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, και η υλοποίηση δράσεων ένταξης για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Ενώ τα στελέχη του ΚΕΜ, κ.Δήμητρα Μάγειρα, Διαπολιτισμικής Μεσολαβήτρια και κ.Πηνελόπη Τσιντίκη προέβησαν σε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των υπηρεσιών του ΚΕΜ.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η διαδικασία αιτήσεων και εγγραφών για τη σύσταση νέων τμημάτων είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, στην οδό Ηπείρου 96-98 και στα τηλέφωνα: 2414 400701, 2414 400717 και 2414 400721.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, με όλα τα παραρτήματα του, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ