21.2 C
Volos
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Συγκινεί ένας εκ των «πρωταγωνιστών» των πλημμυρών – Φωτογραφίζεται δίπλα στην εικόνα του που συγκλόνισε, στην έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Και μέσω gov.gr οι αιτήσεις πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ

Νέα δυνατότητα υποβολής αίτησης πιστοποίησης για προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας...

Πάνω από 100 μηνύσεις σε βάρος του Sean «Combs» Diddy ακόμα και από ανηλίκους που κακοποιήθηκαν στα 9

Περισσότερα από 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ανήλικοι, πρόκειται...

Εκτός από το τραύμα και την καταστροφή, το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία άφησε πίσω του και πολλές ιστορίες επιβίωσης και ελπίδας, τις στιγμές που οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών επιχειρούσαν, είτε με λέμβους και τη βοήθεια διασωστών, είτε διασχίζοντας μόνοι τα νερά, να διαφύγουν σε ασφαλή σημεία.

Μία τέτοια ιστορία έχει να διηγηθεί και ο κ. Ανέστης Κατσαούνος από τον Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο έγινε πρωταγωνιστής μίας από τις χιλιάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την περίοδο εκείνη, απαθανατίζοντας των αγώνα των Θεσσαλών ενάντια στη φύση και την καταστροφή.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, ο κ. Κατσαούνος βρέθηκε στη Λάρισα για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Daniel», που διοργάνωσαν οι Λαρισαίοι φωτορεπόρτερ, οι οποίοι ήταν τότε στην πρώτη «γραμμή» και… ποζάρει μαζί με συγγενείς και φίλους δίπλα από τον εαυτό του, καθώς διασχίζει μια λίμνη, που κάποτε ήταν δρόμος στο πλημμυρισμένο χωριό του, ενώ από τον λαιμό του κρέμονται λιγοστά είδη πρώτης ανάγκης που κατάφερε να κουβαλήσει μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Οι εικόνες που μας μένουν είναι κάτι παραπάνω από δυνατές και σίγουρα δύσκολα αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο. Έναν χρόνο αργότερα κανείς από όσους έζησαν την καταστροφή, από μακριά ή μέσα ακόμη από τα νερά, δεν ξεχνά πως κάποτε η Θεσσαλία έγινε θάλασσα και πως η φύση εκδικήθηκε…

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ