19.5 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Θάνατος 21χρονου με αναπηρία σε δομή στη Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του και ζητάει δικαιοσύνη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μητέρα του Πάρη, του 21χρονου με αναπηρία, που ξυλοκοπήθηκε και έχασε τη ζωή του σε ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2021 ξεσπά στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Λυπάμαι πολύ, για μία ακόμη φορά αποφεύγουν να πουν την αλήθεια, θα λάμψει η αλήθεια θα δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου. Γι’ αυτούς η ζωή κυλάει κανονικά, η δικιά μας έχει αλλάξει. Ήθελα να σκεφτούν και να αναρωτηθούν, αν είναι άνθρωποι γιατί μόνο ένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να πει: αν συνέβαινε στον δικό μου το παιδί;», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η δίκη με κατηγορούμενο 57χρονο φροντιστή διακόπηκε επειδή απουσίαζε η πιο ουσιώδης μάρτυρας.

Οι κατηγορίες

Ο φροντιστής κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη και δια παραλείψεως. Ο 21χρονος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και λίγες ημέρες μετά υπέκυψε.

Ο θάνατος του Πάρη είχε προκαλέσει την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που διαπίστωσε σειρά παραλείψεων.

Ακόμη και σήμερα η κατάσταση σε τέτοια ιδρύματα περιγράφεται ότι είναι πολύ δύσκολη για τους περιθαλπόμενους. Εργαζόμενοι, που είναι μάρτυρες στη δίκη για τον θάνατο του Πάρη μιλούν για τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Για τους διαρκείς ξυλοδαρμούς του Πάρη πριν τον θάνατο του έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 18 στελέχη του ιδρύματος μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρόεδροι.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ