19.5 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Γουργιώτης με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων: «Στοχευμένες πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας στην επαρχία»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραήλ: Ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας

Ιρανικοί πύραυλοι που κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ καταρρίφθηκαν πριν από λίγο πάνω από...

Εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Μηλίνα-Κυδωνιές

  Εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου στον...

Λιακούλη: «Το 40% των Δήμων, ένα βήμα πριν την κήρυξη παύσης πληρωμών»

«Πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πέντε ολόκληρα χρόνια...

Ζητήματα που αφορούν το επιχειρείν αλλά και την ενδυνάμωση της θεσμικής σχέσης των Εμπορικών Συλλόγων με τα Επιμελητήρια, συζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργιώτης, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων.

Όπως τόνισε ο κ. Γουργιώτης, η λειτουργία των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου σε επαρχιακές πόλεις όπως τα Φάρσαλα αποτελεί «αδήριτη και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη» καθώς «ο ρόλος των Εμπορικών Συλλόγων είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση του μικρομεσαίου επιχειρείν σε μικρότερα αστικά και ημιαστικά κέντρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «το Επιμελητήριο οφείλει να αποτελεί σταθερό συνεργάτη και αρωγό στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, παρέχοντας διαρκή και άμεση πληροφόρηση για προγράμματα και άλλα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των μελών τους. Προγράμματα όμως που θα ωφελούν τους πολλούς στην πράξη και όχι τους λίγους στο παρασκήνιο. Καθώς και να «ακούει» τα αιτήματά τους και κυρίως να διευκολύνει την καθημερινότητα των μελών αυτών, οι οποίοι βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα από την έδρα του, παρέχοντας κάθε δυνατή υπηρεσία που μπορεί να τα διευκολύνει».

Σημείωσε επίσης ότι χρειάζεται μέσα από συνέργειες να αναληφθούν ουσιαστικότερες πρωτοβουλίες για την προώθηση τοπικών προϊόντων που φέρουν ιδιαίτερη δυναμική όπως ο χαλβάς Φαρσάλων, τα όσπρια, το βαμβάκι κλπ.

Άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις περυσινές μεγάλες φυσικές καταστροφές, ενώ υπήρξε κοινή η διαπίστωση ότι πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με την πολιτεία για σοβαρά ζητήματα όπως η φορολογία, η ασφάλιση, η παροχή ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα και το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

«Η τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσα από πρωτοβουλίες που θα προσελκύσουν επισκέπτες, πρόσθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία στο Επιμελητήριο Λάρισας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς στη νέα θητεία. Με το Επιμελητήριο αρωγό, να υλοποιηθούν καμπάνιες προβολής – διαφήμισης της τοπικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Κέντρο Ψηφιακής Ιστορίας στον Πύργο Καραμίχου, αλλά και του σε στάδιο υλοποίησης Μουσείου στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. «Φανταστείτε χιλιάδες μαθητές κάθε βαθμίδας να επισκέπτονται κάθε χρόνο τα Φάρσαλα, πόσο σημαντικός θα είναι ο οικονομικός και αναπτυξιακός αντίκτυπος στην επαρχία. Σκεφτείτε πως τα Μετέωρα τα επισκέπτονται επισήμως περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι» εξήγησε.

Το ζήτημα της οδικής διασύνδεσης των Φαρσάλων με την πρωτεύουσα του νομού τη Λάρισα, αλλά και η ευκολότερη πρόσβαση προς την εθνική οδό και τον Ε65, αποτέλεσαν ένα ακόμη σημείο στο οποίο εστίασε ο κ. Γουργιώτης τονίζοντας ότι «αν και το Επιμελητήριο δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιο, οφείλει με κάθε τρόπο να υποστηρίξει την ανάγκη κατασκευής νέου οδικού άξονα που αφενός θα προσφέρει ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους ανθρώπους, αλλά και θα συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας Φαρσάλων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ