24 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά να ανοιχτεί στην κοινωνία – Δεν θέλουμε τεχνητές συγκολλήσεις με άλλες δυνάμεις

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στόχος μας είναι να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, στόχος είναι η αλλαγή «σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας και σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και σε επίπεδο προσώπων, με ανανέωση στελεχιακού δυναμικού. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη και τολμηρή πιστεύω προσπάθεια, γιατί αυτό έχει ανάγκη σήμερα ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς».

Κατά τον ίδιο «αυτό έχει ανάγκη σήμερα μια σύγχρονη, ριζοσπαστική αριστερή απάντηση σε όλο αυτό τον ζόφο τον οποίο έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κοινωνική πλειοψηφία».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμμα της αντιπολίτευσης, τόνισε πως η εικόνα είναι απογοητευτική. «Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απουσιάζει μία σοβαρή πολιτική πρόταση και μία πολιτική βούληση ευθείας αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουμε μια εικόνα προσωπικών ανταγωνισμών. Μιας σύγκρουσης η οποία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, έχει περισσότερο να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες και έχουμε πλήρη απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης και πολιτικής πρότασης απέναντι σε μια κυβέρνηση που παίζει μπάλα μόνη της σε άδειο γήπεδο», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, «την ίδια στιγμή έχουμε και φαινόμενα που οδηγούν και στην ενίσχυση δυνάμεων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη στην άκρα δεξιά».

«Ο στόχος ο δικός μας είναι να περάσουμε σε μία νέα φάση»

Πρόσθεσε πως «εμείς ως Νέα Αριστερά έχουμε αναλάβει μία ευθύνη με τις δυνάμεις τις οποίες έχουμε να αρθρώσουμε έναν πολιτικό λόγο από τη σκοπιά της Αριστεράς και μια αντιπολιτευτική πρόταση η οποία θα απαντάει σε πραγματικές ανάγκες των πραγματικών πολιτών. Θα επιμείνουμε γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη μιας σοβαρής, τεκμηριωμένης και μαχητικής αριστερής φωνής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Αριστερά θα συγκροτηθεί ως κόμμα. «Έχουμε ανακοινώσει και τη διεξαγωγή του πρώτου μας συνεδρίου 7 10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο στόχος ο δικός μας είναι να περάσουμε σε μία νέα φάση, να ανανεωθούμε, να συστηθούμε στην ελληνική κοινωνία, μετά από αυτή την πρώτη δύσκολη περίοδο, να δώσουμε μία διέξοδο σε πολίτες, σε αριστερούς πολίτες, σε δημοκρατικούς πολίτες, σε προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι βλέπουν αυτή τη στιγμή το αδιέξοδο».

Επισήμανε πως η νέα Αριστερά θέλει να είναι αυτό το οποίο λέει και το όνομά της να είναι η Νέα Αριστερά. «Μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει στον βαθμό στον οποίο θα θέλαμε και εμείς. Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε το θραύσμα του παλιού, ούτε να οδηγηθούμε σε τεχνητές συγκολλήσεις με άλλες δυνάμεις, χωρίς ουσιαστικό προγραμματικό περιεχόμενο. Θέλουμε να είμαστε μία δύναμη η οποία θα εκφράζει σύγχρονες αριστερές θέσεις, τις οποίες έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία την απασχολούν και να δώσει και μία μια προοπτική, μια διαφορετική προοπτική στον κόσμο και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία αυτή τη στιγμή βλέπει παντού αδιέξοδα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τέλος, υπογράμμισε πως «εδώ ο κόσμος χάνεται και όλοι σεναριολογούνε. Εδώ έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε τόσες κρίσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, οι οποίες διαλύουν την κοινωνική συνοχή, από την ακρίβεια και την ενέργεια μέχρι την εφηβική βία που τώρα εσχάτως την ανακαλύψαμε και πέσαμε από τα σύννεφα. Και μας πιάνει και ένας ηθικός πανικός. Αντί να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να δούμε πως το αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα με όρους προστασίας των ίδιων των παιδιών. Και εδώ σεναριολογούμε ακατάσχετα. Με μια πολιτικολογία επιφανειακή, η οποία δεν μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ