24 C
Volos
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ «στη μνήμη του Νασράλα» – Εντολές εκκένωσης από τις IDF

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας προς το κεντρικό Ισραήλ την Τρίτη, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για ρουκέτα «Fadi 4» με στόχο τη βάση πληροφοριών του στρατού και το αρχηγείο της Μοσάντ στα προάστια του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η εκτόξευση του πυραύλου ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του δολοφονημένου αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αντίσταση χρησιμοποιεί ρουκέτες τύπου Fadi 4.

Η Χεζμπολάχ στόχευσε τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ με τον βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 25 Σεπτεμβρίου και στόχευσε τη βάση Glilot με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο της επιχείρησης Arbaeen τον Αύγουστο.

Η ισραηλινή Haaretz κάνει λόγο για έναν τραυματία ενώ άλλα ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για τρεις τραυματίες.

Το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης

Την ίδια στιγμή ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης για 25 χωριά στον νότιο Λίβανο λέγοντας στους πολίτες να μετακινηθούν στον βορά, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Οι εντολές εκκένωσης είναι μία πάγια τακτική του στρατού του Ισραήλ που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον στη Λωρίδα της Γάζας,

Αυτό που συνήθως ακολουθεί είναι σφοδρές επιθέσεις.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επίθεσή του στον Λίβανο, η οποίο σύμφωνα με τον στρατό θα είναι περιορισμένης κλίμακας, αλλά έχει κλιμακώσει και τις αεροπορικές επιδρομές του.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ