29 C
Volos
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπάτμαν απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας δόθηκε σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα της… Γκόθαμ Σίτι. Ο λόγος φυσικά για τον υπερήρωα, Μπάτμαν, που έχει διανύσει… μίλια σε ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια του Χόλιγουντ.

«Ο Μπάτμαν είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου, που υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τη δύναμη και τη γενναιότητα», δήλωσε ο Στιβ Νίσεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του αστεριού την Πέμπτη.

«Για περισσότερα από 85 χρόνια, ο Μπάτμαν εμφανίζεται στους θαυμαστές σε κόμικ, κινούμενα σχέδια, τηλεόραση, ταινίες, παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια. Ο Μπάτμαν ήταν κυριολεκτικά παντού και τώρα είμαστε τόσο περήφανοι που είναι ο πρώτος υπερήρωας που προσγειώθηκε δίκαια εδώ για να λάβει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ» τόνισε.

Ο Μπάτμαν είναι ο 20ος φανταστικός χαρακτήρας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Μόνο 20 από τα συνολικά 2.780 αστέρια αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,01%, αναφέρει το EW σημειώνοντας ότι η απονομή αποτέλεσε πραγματικά ιστορικό γεγονός.

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να απονείμει το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ το πρώτο αστέρι σε έναν φανταστικό χαρακτήρα, τον Μίκυ Μάους. Τα άλλα 18 αστέρια έχουν απονεμηθεί σε τηλεοπτικές οικογένειες, ζώα συντροφιάς σε κινούμενα σχέδια και χαρακτήρες ζωντανής δράσης τόσο αξέχαστους που έχουν ξεπεράσει τους ηθοποιούς που τους ενσαρκώνουν.

Ο Μπάτμαν δημιουργήθηκε για την DC Comics από τον Μπομπ Κέιν και με συγγαφέα τον Μπιλ Φίνγκερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο “Detective Comics #27” του 1939. Από τότε ο «Dark Knight» (Σκοτεινός Ιππότης) παραμένει σύμβολο αποφασιστικότητας, θάρρους και δικαιοσύνης.

Το αστέρι του Μπάτμαν είναι το 2,790ο δίπλα σε εκείνο του ηθοποιού που τον υποδύθηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση, του Άνταμ Γουέστ και του συνδημιουργού του, Μπομπ Κέιν.

Στην τελετή συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του υπερήρωα, κάποιοι φορώντας στολές του Μπάτμαν και άλλοι κρατώντας κόμικς και αναμνηστικά, ελπίζοντας να λάβουν υπογραφές από τον συμπρωταγωνιστή του Γουέστ στην πρώτη τηλεοπτική σειρά, τον Μπερτ Γουόρντ, που υποδύθηκε τον Ρόμπιν.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ