28 C
Volos
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρετανία: Χάκερ πρόβαλαν ισλαμοφοβικό μήνυμα μέσω του Wi-Fi των τρένων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Όχι» λέει το υπουργείο Οικονομικών στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Κατηγορηματικά αρνητικό είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέναντι...

Πάτρα: Μια 17χρονη γρονθοκόπησε συμμαθήτριά της και την έστειλε στο νοσοκομείο

Ένα ακόμα ανήλικο θύμα ξυλοδαρμού σε σχολικό περιβάλλον στην...

Η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ερευνά ότι ξεκινάει έρευνα σχετικά με επίθεση από χάκερ καθώς επιβάτες στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας έβλεπαν ένα ισλαμοφοβικό μήνυμα όταν επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες Wi-Fi.

Το δίκτυο Wi-Fi, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος επικοινωνιών Telent, τέθηκε γρήγορα εκτός λειτουργίας αφότου επιβάτες κατήγγειλαν ότι τους εμφανίστηκε μήνυμα που αναφερόταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Λάβαμε καταγγελίες περίπου στις 5:03 μμ χθες (25 Σεπτεμβρίου) για μια κυβερνοεπίθεση με ισλαμοφοβικά μηνύματα που εμφανίζονται σε κάποιες από τις υπηρεσίες Wi-Fi της εταιρείας Network Railservices» ανέφερε η βρετανική αστυνομία μεταφορών.

Το αντι-ισλαμικό αίσθημα φούντωσε το καλοκαίρι στη Βρετανία με ένα κύμα αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων μετά τον φόνο τριών νεαρών κοριτσιών σε επίθεση που αποδόθηκε εσφαλμένα σε ισλαμιστή μετανάστη λόγω της παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο.

Η Network Rail, ο όμιλος που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, ανακοίνωσε ότι το Wi-Fi παραμένει εκτός λειτουργίας την Πέμπτη έπειτα από το περιστατικό που καταγράφηκε σε 19 σταθμούς, μεταξύ άλλων στους London Bridge, Euston, Manchester Piccadilly και Edinburgh Waverley.

Η Telent από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν επηρεάστηκαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και πρόσθεσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε, η ιστοσελίδα που εμφανίζεται όταν συνδέονται για πρώτη φορά οι χρήστες αλλάχθηκε από άγνωστο που χρησιμοποίησε λογαριασμό διαχειριστή.

Η λειτουργία του ασύρματου δικτύου αναμένεται να αποκατασταθεί το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ