28.4 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Εκπλήσσομαι που είμαι ακόμα ζωντανός» – Σέρφερ σώθηκε στο παραπέντε από μεγάλο κύμα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Δύο προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψουν αυξημένα επίπεδα...

Πλατεία Προσκόπων στη Λάρισα: Ορόσημο για τον προσκοπισμό και την κοινωνική προσφορά (φωτό)

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου, που...

Ο Mikey Brennan έκανε σερφ στο Shipstern Bluff στην Τασμανία. Η περιοχή αυτή είναι το πιο δύσκολο σημείο για σερφ και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με τζετ σκι ή με δίωρη πεζοπορία. Την ώρα που έκανε σερφ εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο, καθώς έπεσε πάνω του μεγάλο κύμα και βρισκόταν στο πιο επικίνδυνο σημείο για σερφ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας ειδικός στα μεγάλα κύματα λέει ότι είναι τυχερός που είναι ζωντανός αφού γλίτωσε σχετικά αλώβητος από ένα τεράστιο σάρωμα σε ένα διαβόητα επικίνδυνο σημείο σερφ στην Τασμανία.

«Εκπλήσσομαι που είμαι ακόμα ζωντανός»

Εφόσον τον πλάκωσε το κύμα, ο 38χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο με την βοήθεια από ένα τζετ σκι πριν χάσει τον έλεγχο και εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο. «Εκπλήσσομαι που είμαι ακόμα ζωντανός», δήλωσε ο Brennan στο Mercury.

Ακόμη, ο Mikey Brennan, ο οποίος υπέστη μώλωπες στα πλευρά και μια μικρή διάσειση, ήταν ευγνώμων για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που υπήρχαν αφού τον τράβηξαν από το νερό σε ένα τζετ σκι. «Θυμάμαι κάπως το κύμα, όπως το να μπαίνω στο κύμα και μετά να χτυπάω στο μεγάλο σκαλοπάτι, το οποίο αισθάνθηκα τόσο μεγάλο, σαν μια από αυτές τις μνημειώδεις στιγμές», είπε.

«Απλά έπεσα πολύ δυνατά. Απλά δεν μπορούσα να το ελέγξω για να προσγειωθώ». Είπε ότι δεν θυμάται καλά τη στιγμή που βυθίστηκε και ήταν μπερδεμένος όταν αναδύθηκε και διασώθηκε, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Royal Hobart για εξετάσεις.

«Είχα σχεδόν μόνο μώλωπες στα πλευρά. Δεν έσπασα τίποτα», είπε. «Μου έκαναν αξονική τομογραφία και τα έλεγξαν όλα αυτά, και στη συνέχεια ήμουν με την ομάδα τραύματος και με έλεγξαν όλα. Είχα απλώς έναν τεράστιο πονοκέφαλο, μια μικρή διάσειση, οπότε είμαι αρκετά τυχερός».

«Λατρεύω τον ωκεανό»

Αυτή βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Brennan παίζει με το θάνατο στο νερό – το 2010 έσπασε τη μέση του ενώ έκανε σέρφινγκ σε ένα άλλο επικίνδυνο κύμα της Τασμανίας στο Governor Island.
«Για να είμαι ειλικρινής [το ναυάγιο στο Σίπστερν] ήταν το πιο κοντινό στο θάνατο, διότι ακόμη και όταν έσπασα την πλάτη μου στην ανατολική ακτή στο Γκουβερνόρ είχα τις αισθήσεις μου για όλη τη διάρκεια. Ήταν εξίσου επικίνδυνο, αλλά σαν αυτό ήταν απλά να βγαίνω νοκ άουτ και να χάνω τις αισθήσεις μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω.»

Παρά την εμπειρία του, ο Brennan ορκίστηκε ότι θα ξαναμπεί στο νερό. «Λατρεύω τον ωκεανό», είπε. «Το πίεζα. Ήξερα ότι το έσπρωχνα ενάντια στο φόβο μου και υποθέτω ότι πρέπει να είσαι πρόθυμος να μπεις σε αυτό το σημείο και αυτό έκανα».

Δείτε το βίντεο



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ