15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Δεν υπάρχει παρηγοριά στην εκδίκηση» λέει η οικογένεια νεκρής ομήρου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε δήλωσή της μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού απόψε ότι δύο τρομοκράτες που «πιθανότατα δολοφόνησαν» έξι Ισραηλινούς ομήρους σε μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα σκοτώθηκαν από ισραηλινά στρατεύματα, η οικογένεια ενός από τους έξι νεκρούς ομήρους, της Καρμέλ Γκατ, αναφέρει: «Η νίκη του Ισραήλ δεν θα μετρηθεί με το πόσους τρομοκράτες εξοντώνουμε, αλλά με το πόσους ομήρους φέρνουμε πίσω».

Η οικογένεια πρόσθεσε πω: «Δεν θα είχε καμία διαφορά για την Καρμέλ αν αυτοί που τη δολοφόνησαν, ή δολοφόνησαν τη μητέρα της, είναι ζωντανοί ή νεκροί. Θα ήθελε να ξέρει ότι οι όμηροι επέστρεψαν στο σπίτι τους ζωντανοί».

«Η απάντηση στον θάνατο δεν είναι περισσότερος θάνατος. Είναι η ζωή»

«Δεν υπάρχει παρηγοριά στην εκδίκηση», προσθέτει η οικογένεια. «Η απάντηση στη δολοφονία της Καρμέλ δεν είναι η εκδίκηση εναντίον των δολοφόνων. Η απάντηση στον θάνατο δεν είναι περισσότερος θάνατος. Είναι η ζωή».

«Η μόνη απάντηση στη δολοφονία της Καρμέλ πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα φέρει τους ομήρους στο σπίτι τους και θα αποτρέψει την περιφερειακή κλιμάκωση, πριν να είναι πολύ αργά», προσθέτει η οικογένεια.

Θα ήταν ελεύθερη αν το Ισραήλ δεν είχε απορρίψει την ανταλλαγή ομήρων

«Τώρα καταλαβαίνουμε ότι ο επόμενος κατάλογος περιείχε το όνομα της Καρμέλ», δήλωσε ο ξάδελφός της Γκιλ Ντίκμαν. «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το γιατί η επόμενη φάση δεν έγινε στην πραγματικότητα. Δεν είμαστε σίγουροι. Αυτό είναι που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο».

Ο κατάλογος ήταν η καθημερινή παρουσίαση των ονομάτων των ομήρων που παρουσιάζονταν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επταήμερης κατάπαυσης του πυρός προς έγκριση.

Το Ισραήλ την απέρριψε και η κατάπαυση του πυρός έληξε, με καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για όσους υποφέρουν άμεσα από τις μάχες αλλά και για τους συγγενείς των ανθρώπων που σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι. Αυτοί ανέρχονται σε 137 σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, αν και σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται κάποιοι που έχουν ήδη σκοτωθεί ή πεθάνει από τραυματισμούς.

Σε μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια, η Καρμέλ, έκανε μαθήματα διαλογισμού σε άλλους ομήρους για να τιθασσεύσουν τους φόβους τους. Την πληροφορία μετέφεραν διασωθέντες όμηροι.

Πηγές: The Times, Times of Israel



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ