23.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρισαίοι περιηγήθηκαν στην πόλη με τα κοινόχρηστα ποδήλατα – Ο Θ.Μαμάκος έδωσε το σύνθημα ποδηλατώντας: «Θετικά τα πρώρα δείγματα, μικρές οι παρασπονδίες» (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο μενού της Νέας Υόρκης ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Μέση Ανατολή

Στη Νέα Υόρκη στρέφεται το παγκόσμιο διπλωματικό ενδιαφέρον, με...

Χαρακόπουλος με Πάπα Φραγκίσκο: Συνεργασία όλων των χριστιανών έναντι των μεγάλων προκλήσεων

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο...

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Πλησιάζει ο καιρός για την αλλαγή ώρας οπότε και...

Λάρισα: Γνωρίστε το χωριό Σκήτη Αγιάς με την εντυπωσιακή λίμνη

Η περιοχή της Αγιάς, μια γη πλούσια και πολυπρόσωπη,...

Μια διαφορετική ξενάγηση έγινε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λάρισας για Λαρισαίους πολίτες ποδηλατώντας με τα νέα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου, παρέα με τον ίδιο τον Δήμαρχο που έδωσε το… σύνθημα κ. Θανάση Μαμάκο και τους αντιδημάρχους: Ευάγγελο Παπαλέξη (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων), Θωμά Ρετσιάνη ( Αντιδήμαρχος Πολιτισμού), και Φώτη Τζατζάκη (Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας – Πρόεδρος Θεσσαλικού Θεάτρου).

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με σκοπό να γνωρίσουν οι Λαρισαίοι και να έρθουν πιο κοντά με τους τρόπους μετακίνησης που είναι πιο φιλικοί με το περιβάλλον.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ΕβδομάδαςΚινητικότητας, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια πιο δημοκρατική διαίρεση του αστικού χώρου, να ενθαρρύνουμε τις δράσεις και χρήσεις ποδηλάτου, περπατήματος, μέσων μαζικής μεταφοράς. Προφανώς και το αυτοκίνητο είναι μέρος της ζωής και το χρησιμοποιούμε αλλά θέλουμε να περιορίσουμε την χρήση του ειδικά μέσα στην περιοχή του κέντρου», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Θ.Μαμάκος, προσθέτοντας πως: “Σήμερα στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες της πόλης μας ξεναγούνται χρησιμοποιώντας τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Λαρισαίων. Μια δράση που θέλουμε να γίνει κομμάτι της ζωής των Λαρισαίων πολίτων. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνουν ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας τα χειρίζεται με σύνεση τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες. Υπάρχουν και κάποιες παρασπονδίες αλλά ελπίζουμε με το πέρασμα του χρόνου αυτά να ελαχιστοποιηθούν”.

Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι ειδικά για τη νέα γενιά και τους νέους μας να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά κυκλοφορώντας με τα πόδια, τα ποδήλατα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Νομίζω ότι η αλλαγή κουλτούρας μπορεί να γίνει, αν ο καθένας μας απ’ την θέση ευθύνη του, μπορέσει να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες που μπορούν να το μετουσιώσουν αυτό σε πραγματικότητα. Εκτιμώ ότι αυτή η δράση με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και τα συμβατικά ποδήλατα που θα έρθουν σε λίγο καιρό είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Παπαλέξης επισήμανε αντιστοίχως: «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας φτάνει στο τέλος, καταλήγουμε σήμερα με τη δράση «Γνωρίζοντας την πόλη με τα ποδήλατα», καλώντας όλους τους πολίτες να γνωρίσουν την πόλη κινούμενοι με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα, όπως τα ποδήλατα, τα ΜΜΜ και με τα πόδια».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – Φωτο/Βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ