25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Σερέτης: «Έλλειπε όχι μόνο από τη Λάρισα, αλλά από την ευρύτερη περιοχή» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μία ιατρό, ακτινολόγο και ένα νέο μηχάνημα, έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο, ο οποίος, εκτός των άλλων λειτουργιών του, πραγματοποιεί και τομοσυνθέσεις, ενισχύθηκε από σήμερα το πρωί της Παρασκευής το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με σκοπό να τον εντάξει από την 1η Οκτωβρίου στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», μια άκρως σημαντική προφορά για την υγεία των γυναικών της περιοχής μας.

«Ήταν κάτι το οποίο έλλειπε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και όχι μόνο, γενικά από την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης. «Είναι κάτι το ποιο θα χρησιμεύσει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ακόμα και μια γυναίκα να προλάβουμε, θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Οκτώβριος, ο μήνας για τον καρκίνο του μαστού και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ξεκινάμε τη λειτουργία του μαστογράφου, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ. Θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα «Γεννηματά» μετά από εκπαίδευση της γιατρού μας, ακτινολόγου, κ. Γούτα, στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και με τον διορισμό μιας ακόμα ακτινολόγου σήμερα που είχαμε την χαρά να υποδεχθούνε στη. Οικογένεια του ΓΝΛ. Ήταν ένας στόχος για το ακτινολογικό μας τμήμα, ο οποίος επετεύχθη και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κερδίσουμε στους Λαρισαίους τους σύγχρονο μαστογράφο της Λάρισας», ανέφερε ο διοικητής του ΓΝΛ, κ. Γρηγόρης Βλαχάκης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξανά λειτουργούμε την μαστογράφο μας. Όλα αυτά έγιναν με πολύ μεγάλο κόπο και προσπάθεια. Ελπίζω να ανοίξουμε άλλη μια υπηρεσία στο προσεχές διάστημα», σημείωσε ο διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος, κ. Ευάγγελος Αλεξίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ