20.1 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

“Κόντρα” Δήμου Βόλου – Ζέττας Μακρή για το Δικαστικό μέγαρο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου με την οποία επιτίθεται στη Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή για τα όσα ανακοίνωσε για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Η ανακοίνωση:

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εκτός λογικής παρέμβαση, που παραπέμπει σε εποχές Μαυρογιαλούρου, της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή,  στο θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, την ανέγερση του οποίου επιχειρεί στην πράξη να ακυρώσει κάνοντας χρήση παρωχημένων,  παλαιοκομματικών πρακτικών και στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών – συντεχνιακών συμφερόντων.

Παρά το γεγονός ότι και η ίδια, όπως όλοι άλλωστε σε αυτή την πόλη, γνωρίζουν ότι η Δημοτική μας Αρχή, δια του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, πέτυχε τις επίσημες, δημόσιες, δεσμεύσεις τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και των αρμοδίων υπουργών  (Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα και Γ. Φλωρίδη και Υποδομών, Χρ. Σταϊκούρα) για την ανέγερση νέου σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή πόλη και σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία, και πως οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρούν, χωρίς καμία αρμοδιότητα (εδώ απεκδύεται πάσης ευθύνης ακόμα και για τα σχολικά κτήρια!) έσπευσε ν’ ανακοινώσει τη διάθεση ποσού ενός, περίπου, εκατομμυρίου ευρώ για την εκπόνηση μελετών συντήρησης του απαρχαιωμένου υπάρχοντος Μεγάρου,  που πρακτικά σημαίνει ότι για την ολοκλήρωσή του θα απαιτηθεί ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη υπαρκτών ουσιαστικών αναγκών της κοινωνίας.

Απευθυνόμενοι στην κ. Μακρή και σε όσους μοιράζονται μαζί της τέτοιες απαράδεκτες λογικές, όπως ο ατυχής πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, και που προφανώς προτάσσουν άλλα συμφέροντα από αυτά της κοινωνίας, τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου δεν αφορά μόνο τη Δημοτική Αρχή, αλλά είναι συνολικό αίτημα της κοινωνίας του Βόλου, για την ικανοποίηση του οποίου έχει επίσημα δεσμευτεί η Κυβέρνηση

Ας κρατήσουν, εάν τόσο το επιθυμούν, το παλιό κτήριο, αλλά να γνωρίζουν ότι αν δεν ευοδωθούν οι δικές μας προσπάθειες, εκτεθειμένη θα είναι η Κυβέρνηση. Χάρις αποκλειστικά στην κ. Μακρή. Οι πολίτες περιμένουν, σύμφωνα με τις κατηγορηματικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, την υλοποίηση το έργου και δεν ανέχονται τις πρόχειρες λύσεις, που υποκρύπτουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Φτάνει πια, χορτάσαμε από «Μαυρογιαλούρους

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ