23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στους Αγ. Θεοδώρους – Κινητοποίηση από Μαγνησία Λάρισα και Λαμία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό έλεγχο τέθηκε η

φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδενδρα στους Αγ.Θεοδώρους.

Στο σημείο επιχείρησαν πυροσβεστικά οχήματα από Βόλο, Δρυμώνα, ΒΙΠΕ, Λάρισα και Λαμία καθώς και η ΕΜΟΔΕ.

Ακόμη επιχείρησαν από αέρος δύο καναντέρ κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου έρικσον.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης σε ευχαριστήρια δήλωσή του για την κινητοποίηση των φορέων σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στους Αγ. Θεοδώρους αναφέρει:

Ως Δήμαρχος Αλμυρού, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαγνησίας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λαμίας, με τις έγκαιρες ενέργειες των οποίων, τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα (δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο) που διέθεσαν, η πυρκαγιά που ξέσπασε στους Αγίους Θεοδώρους τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο παρά το δύσβατο του εδάφους και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δημιουργούσαν οι δυνατοί άνεμοι.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι αν η φωτιά ξέφευγε, θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις και θα κινδύνευαν εκτεταμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επίσης ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου με την οποία από την πρώτη στιγμή ήμασταν σε συνεννόηση και πλήρη συνεργασία και η οποία απέστειλε αμέσως δύο υδροφόρες στο σημείο.

Ο Δήμος Αλμυρού διέθεσε για την κατάσβεση της φωτιάς ένα JCB και δύο βυτιοφόρα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο ο Δήμαρχος, ο χωρικός Αντιδήμαρχος Πτελεού, Αχιλλείου, Αγ. Θεοδώρων και Γαύριανης Κώστας Μπουκοβάλας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σπανός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Γιάννης Εκίζογλου.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ