18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Σχέδιο επιθεώρησης από τον ΟΗΕ στον θύλακα ανακοίνωσε ο Μπλίνκεν

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς να φαίνεται κάποια διέξοδος ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπλίνκεν με Νετανιάχου που σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ήταν ιδιαίτερα τεταμένη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να δίνει μόνος του συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σ’ ένα «σχέδιο για την πραγματοποίηση από τον ΟΗΕ μιας αποστολής αξιολόγησης» στη βόρεια Γάζα προκειμένου να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα γίνει εν μία νυκτί.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ με τη λιβανέζικη οργάνωση ωστόσο να το αρνείται.

Μπαράζ επιθέσεων εξαπέλυσαν οι Χούθι με drones σε πλοία στην Ερυθρά, χωρίς να φαίνεται κάποιο σημάδι αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Δείτε live

Live οι εξελίξεις στο in

06:31  Συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ για αποστολή αξιολόγησης του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή. Στον απόηχο της συνάντησης Μπλίνκεν με Νετανιάχου το μόνο που φαίνεται να συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ είναι η αποστολή αξιολόγησης του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα.

Ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε ότι αυτή η αποστολή «θα καθορίσει τι πρέπει να γίνει για να επιτραπεί στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους στον βορρά».

Διευκρίνισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί «εν μία νυκτί», καθώς υπάρχουν «σοβαρές προκλήσεις ασφάλειας, ανθρωπιστικές και υποδομών», αλλά «θα ξεκινήσει μια διαδικασία αξιολόγησης αυτών των εμποδίων και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν».

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ 

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ