24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δριμύ κατηγορώ Νίκου Παπαπέτρου σε Αχιλλέα Μπέο για σειρά ζητημάτων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκιάθος: Ο Δημήτρης Κουρέτας κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

«Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος Έλληνας διηγηματογράφος, είναι και...

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στη Ράφα – Άλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Παρασκευή

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 14 Παλαιστινίους σε επιθέσεις...

Επίθεση με ψαροντούφεκο : Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 40χρονου

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 40χρονου που...

ΔΕΥΑΜΒ : Κυκλοφοριακή ρύθμιση στον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών

Την Δευτέρα 23/09/2024 πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων...

“Άστραψε και βρόντηξε” ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Παπαπέτρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα κατά του δημάρχου Βόλου.

Όπως ανέφερε:

Ένα χρόνο από τότε που οι πλημμύρες έπληξαν την πόλη μας. τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι γνωστά απλά να θέσω ένα ερώτημα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι; Η ένταση των φαινομένων ήταν μεγάλη αλλά θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις συνέπειες. Ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο κύμα πλημμυρών είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι αν είχαν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα. η επίλυση των προβλημάτων είναι πολλών φορέων αλλά η οικονομία του Βόλου είναι πολυεπίπεδη και δεν είναι μόνο η ακτογραμμή της”.
Επίσης αναφέρθηκε και στην οδοποιία επισημαίνοντας ότι “Ένα σημαντικό θέμα είναι η οδοποιία δεν έχει αποκατασταθεί στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων και οδηγούν στο Πήλιο, όπως ο δρόμος Μακρινίτσας – Κουκουράβας. Ο δρόμος που οδηγεί στις Αηδονοφωλιές υπάρχει κίνδυνος κι όταν πήγε ο δήμαρχος του είπαν οι κάτοικοι να ρίξουν λίγο τσιμέντο στο δρόμο και απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Αφορά τον δήμο και η σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με Λάρισα κι είμαστε συγκοινωνιακά αποκλεισμένη. Το λιμάνι του Βόλου παραμένει και δεν έχει γίνει ακόμη εκβάθυνση και δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου μεγάλα επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια. Επίσης οι αποζημιώσεις των πολιτών που επλήγησαν είναι ελάχιστες και γίνεται ένα παιχνιδάκι και να δικαιολογήσει ο ένας τον άλλον. Ο κ. Βενέτης περιέγραψε τις επτά πληγές του Φαραώ αλλά ξέχασε τις ακρίδες εδώ και 10 χρόνια οι ακρίδες έχουν πέσει στην πόλη μας”.

Όσον αφορά στους αγωγούς απορροής ομβρίων δήλωσε ότι “δεν είναι λειτουργικοί σε πολλά σημεία δε μιλάμε για έργα ορεινής υδρονομίας που δεν έχουν ξεκινήσει καν, Για την καταστροφή υδροδοτικού δικτύου οι πηγές παρέχουν ελάχιστες ποσότητες νερού. Οι λόγοι της λειψυδρίας δεν είναι μόνο οι καταστροφές και η ανομβρία αλλά θα κάνουμε λιτανείες στο Βόλο για να έρθει νερό; Η πολιτική είναι να μπορούμε να προβλέψουμε έκτακτες καταστάσεις. Αν είχε δρομολογηθεί το Master plan δε θα είχαμε τέτοια θέματα. Το επιχειρησιακό σχέδιο ήταν έτοιμο από 2014 αλλά η νέα δημοτική Αρχή το απέρριψε κι είπε ότι θα προκηρύξει για κάθε δημοτική ενότητα. Προκηρύχτηκε το 2016 ξεκίνησε το 2017 και παραδόθηκε το 2019 με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ να χαθεί. Χάσαμε έξι χρόνια και δεν έγινε το παραμικρό μετά από 10 χρόνια. Αν είχαν ολοκληρωθεί μελέτες και επιχειρησιακό πλάνο θα είχαμε περισσότερο πηγαίο νερό. Αν είχε γίνει σωστή διαχείριση χρημάτων επαιτώντας 100εκ. ευρώ με πρώτη χρηματοδότηση 30εκ. ευρώ. Το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς ΔΕΗ κι ΕΡΓΗΛ είναι 30εκ. ευρώ Η επιλογή της δημοτικής Αρχής είναι ότι την χρονική περίοδο 2020 – 2021 σχεδίαζε τον τρόπο που θα οδηγούσε τη ΔΕΥΑΜΒ σε αναγκαστική διαχείριση κι όταν αντιλήφθηκαν ότι δε θα μπορούσε να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ από τα χρέη υπαναχώρησε. Ο Βόλος είναι από τις πιο περιβαλλοντικά επιβαρυμένες πόλεις με αέρια ρύπανση σημαντική, με γνωστές πηγές που δεν είναι μίας κατηγορίας και κουβεντιάζουμε να φέρουμε προς συζήτηση δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων – δλδ σκουπιδιών”.

Για την κατάσταση στον Παγασητικό επεσήμανε ότι “Ο Παγασητικός αυτοκαθαρίζεται και να αποβάλλει ρύπους αλλά δεν είναι απεριόριστη η δυνατότητα. Όταν ο ΙΣΜ είπε ότι καλά είναι τα νερά και πρέπει συστηματικά να γίνονται μετρήσεις στις εκβολές της Μπουρμπουλη΄θρας και να παρακολουθείται τον αγωγό απορροής από Κάρλας και με βουτιές νομίζαν ότι θα λύνανε το πρόβλημα. Κάνοντας βουτιές στον Παγασητικό οι ίδιοι τον μολύναν ακόμη περισσότερο και φτάσαν να ψοφήσουν και τα ψάρια. Όταν ένα επιστημονικός σύμβουλος κάνει προτάσεις τουλάχιστον να τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Όταν ο κ. Βενέτης είπε πει ότι πρέπει να βάλουμε προστατευτικά πλέγματα και κροκάλες δε θα φτάναμε σε σημείο να γεμίσουμε με ψάρια. Δε θάβονται ψάρια στις 5 το απόγευμα. Το θέμα αντιμετωπίζεται με συνεργασία πολλών φορέων και οι συναρμόδιοι φορείς είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έχει την ευθύνη του ΤΟΕΒ, ο πρώην φορέας της Κάρλας, η Κεντρική Πολιτείας. Δεν είχε πει τίποτα από όλα αυτά ότι θα ζητήσει να δουν αν το λύμα που πέφτει στον Παγασητικό είναι επιβαρυντικό και χθες ζήτησε μαζικές αγωγές οι επιχειρηματίες με συνάδελφο δικηγόρο. Αντιλαμβάνεται ότι είναι συνυπεύθυνος και ο δήμος που πιθανά θα πληρώσει τους επιχειρηματίες αν αποδειχθεί ότι υπάρχει βλάβη από δικές του παραλείψεις που είναι πάρα πολλές; Στη χερσαία ζώνη λιμένος αρμοδιότητα έχει και ο Δήμος Βόλου δεν είναι μόνο ο ΟΛΒ που έχει τη διαχείριση της παραλίας και φτάνει μέχρι Πευκάκια και σταματά στο ΟΕΑ ΝΑΒ και μετά είναι ο δήμος Βόλου και φτάνει μέχρι ΑΓΕΤ κι από τον φάρο Πευκακίων και τις Αλυκές είναι ο δήμος Βόλου. Δεν έχει ευθύνη ο δήμος Βόλου; και πάντα επιρρίπτει ευθύνες παραγνωρίζοντας ο΄τι ο Εισαγγελέας μπορεί να στραφεί και σε βάρος του. Το μόνο που ξέρει είναι να κάνει εγκαίνια σε κτίριο που δεν λειτουργεί όπως το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που ήρθε πρόσφατα 2,5εκ. ευρώ και το ανοιχτό κολυμβητήριο που δε λειτουργούσε ένα σύστημα και το ΕΑΚ. Όλα αυτά τα ζητήματα που είναι σημαντικά προσπαθεί η δημοτική Αρχή να επιβάλλει έναν κανόνα ομερτά. Ο τρόπος που επιχειρεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο είναι για να αποκλείσει κάθε φωνή αντίθετη και να αποκλείσει τον διάλογο. Δεν είμαστε ανεπάγγελτοι ούτε επιχειρηματίες που επικαλείται ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο. Κανένας πολίτης δε θα μπορεί να παρακολουθήσει δημοτικά συμβούλια και κλείνει και το κανάλι youtube. Ο κόσμος μας ξέρει αλλά θέλει να ακούει τις απόψεις μας και θέλουν να αποκλείσουν τις απόψεις μας με τα κουδουνάκια και την αφαίρεση λόγο. Η δημοκρατία στην πόλη μας δεν είναι ενός ανδρός Αρχή. Δεν είμαστε διακοσμητικοί και δε θα ανεχτούμε απειλές. Μηδενική ανοχή. Δε μας φταίνε οι πολίτες αλλά αλλά θα ταράξουμε στην νομιμότητα αυτούς που διοικούν την πόλη”.

Ethessalia

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ