21.8 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν για την αναστολή κατάτμησης τμημάτων οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας: «Υπονομεύεται το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», με το αίτημα να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Αναπλρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που αναστέλλει την κατάτμηση τμημάτων.

«Η Περιφερειακή Διευθύντρια με μια αιφνιδιαστική απόφαση προχωρά στη συγχώνευση τμημάτων, δημιουργώντας υπερπληθή τμήματα στον νομό Λάρισας. Η απόφασή της στερείται λογικής, γιατί υπάρχουν πάνω από ογδόντα υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και πάνω από πενήντα κενές αίθουσες διδασκαλίας. Καλούμε τη Διευθύντρια να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και παράλληλα να προχωρήσει και στο “σπάσιμο” άλλων τμημάτων με 24 και 25 μαθητές, γιατί εκείνο που προέχει είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

«Το υπουργείο μέσα στο καλοκαίρι προσπαθεί να υπονομεύσει το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών, μπαίνει σε μια λογική εξοικονόμησης θέσεων, που είναι όμως βαθιά αντικοινωνική», σημείωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Τάσος Γκαραγκάνης.

«Άλλη μια χρονιά είμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και κατ’ επέκταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας και Καρδίτσας. Μετά για περσινές συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων της πόλης, έρχονται φέτος να συμπυκνώσουν τα τμήματα, να “στιβάξουν” μαθητές», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας, κ. Βάιος Κουτής.

Σημειώνεται ότι με νέο έγγραφο η Αν. Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας προχωρά στην ανάκληση αποφάσεων κατάτμισης τμημάτων για το Σχολικό Έτος 2024- 2025 στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία:

1. 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

2. 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

3. 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

4. 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης

5. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα

6. 11ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

7. 33ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ