20.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Παπαπέτρος: Καθήκον των τοπικών βουλευτών να απομονώσουν πολιτικά τον Αχ. Μπέο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το φαγητό του λαού περνά σε… άλλη διάσταση και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Με τρόμο παρακολουθούν οι πολίτες την ακρίβεια να «βρυχάται»...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Πατέτσου

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η Ζωή Πατέτσου. Η...

Ποιότητα ζωής: Η βαθμολογία των Ελλήνων για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ικανοποίηση...

Την αποδοκιμασία του για την υβριστική επίθεση του Αχ. Μπέου σε βάρος του Αντιπεριφερειάρχη Απ. Καναβού, στην Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Νίκος Παπαπέτρος, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ευθύνη των εκπροσώπων του τοπικού πολιτικού συστήματος και των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας απέναντι σε τέτοιους είδους συμπεριφορές. Μάλιστα, ο κ. Παπαπέτρος καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου στην Μαγνησία να απομονώσουν πολιτικά τον Δήμαρχο Βόλου, καταδικάζοντας έτσι την αντιπολιτική του στάση, και τους διοργανωτές της εκδήλωσης να αποδοκιμάσουν την επίθεση αν επιθυμούν  να αυτοπροσδιορίζονται ως φορείς πολιτισμού.

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου:

Ως επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», τα μέλη της οποίας επανειλημμένως έχουν γίνει στόχος ανάλογων πράξεων από τον δήμαρχο Βόλου, ελπίζοντας σε κάποιας μορφής αντίδραση από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, όπως Κυβέρνηση, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια – εις μάτην – αισθάνομαι την ανάγκη να αποδοκιμάσω την άκρως υβριστική προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και την προσβλητική από τον κ. Μπέο προς το πρόσωπο του συμπεριφορά, ο οποίος σημειωτέον βρισκόταν προσκεκλημένος με την θεσμική του ιδιότητα σε πολιτιστική εκδήλωση στη Νέα Αγχίαλο.

Με κενές περιεχομένου φράσεις (κοινώς ανοησίες), του τύπου «κοπρίτες», «πολιτικοί απατεώνες» κλπ, απαξίωσε πλήρως και το πρόσωπο και τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, λησμονώντας προφανώς ότι αυθεντικός εκφραστής της πολιτικής εξαπάτησης είναι ο ίδιος, ο οποίος εκφράζει αλλά και προωθεί την πιο παρακμιακή και αμοραλιστική άποψη της τοπικής μας κοινωνίας.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο τοπάρχης μας (θα ήταν μικρό), αλλά όλοι αυτοί που τον επευφημούσαν, εκλαμβάνοντας τις χυδαιολογίες ως ευφυολογήματα, όπως και οι ασκούντες κυβερνητική, περιφερειακή ή τοπική εξουσία, που αν η αντίδρασή τους δεν ήταν ανύπαρκτη, έχει τόση ένταση όση για να ξεχαστεί μέχρι την επόμενη φορά που είναι βέβαιο ότι θα έρθει.

Η ατομική αντιμετώπιση, δικαστική ή όχι, αφορά τον ίδιο τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον τρόπο που θεωρεί καταλληλότερο για την αποκατάσταση της τρωθείσας αξιοπρέπειάς του. Οι κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος όμως, μας αφορούν όλους.

Δεν πρόκειται περί έλλειψης πολιτικού πολιτισμού – και η μια η λέξη και η άλλη είναι άγνωστες στον κ. Δήμαρχο – αλλά περί αντιπολιτικής στάσης που αφορά συνολικά το πολιτικό μας σύστημα.

Ευχόμαστε – γιατί δεν ελπίζουμε – αυτήν την φορά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στον  τόπο μας να ασκήσουν το θεσμικό και πολιτικό τους καθήκον, καταδικάζοντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά και απομονώνοντας πολιτικά και αυτούς που την εκφράζουν. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι φορείς που διοργάνωσαν την εκδήλωση, διαφορετικά δεν θα δικαιούνται να αυτοπροσδιορίζονται ως φορείς πολιτισμού.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ