17.3 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ώρες αγωνίας στην Πλάκα Λιτοχώρου: Στις φλόγες σπίτι, έσβησε τελικά η φωτιά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και άμεση βοήθεια από εναέρια μέσα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 3 το μεσημέρι και έσβησε φωτιά που προκλήθηκε στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Αυγούστου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δίου – Ολύμπου.

Για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής και 2 οχήματα της εθελοντικής ομάδας διάσωσης δασοπυρόσβεσης Πλαταμώνα – Παντελεήμονα – Λεπτοκαρυας. Η φωτιά πήρε διαστάσεις και εκλήθησαν ενισχύσεις, οι οποίες έφθασαν άμεσα. Επιπλέον, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 2 ελικόπτερα και αεροσκάφη με επιβραδυντικό υλικό.

Οι συντονισμένες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών απέτρεψαν κυριολεκτικά στο πάρα πέντε, την ολοσχερή καταστροφή μίας κατοικίας, κάηκε μονό ένα μέρος της στέγης, η οποία είχε ήδη εκκενωθεί. Την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμε και ο δήμος Δίου- Ολύμπου με υδροφόρες.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι εκτελούσαν αγροτικές εργασίες στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά. Ανάκριση διεξάγεται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, η Hellenic Train προχώρησε σε διακοπή της γραμμής προς τον σταθμό Λιτοχώρου, ανακοινώνοντας: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Σημειώνεται τέλος, ότι το «112» ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατέφτασαν από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ